В навечерието на Рождество: руски обстрел по Херсон, има убити и ранени

Това е терор, това е убийство за сплашване и за удоволствие, реагира в "Телеграм" президентът Володимир Зеленски

OFFNews 24 декември 2022 в 13:13 4363 11

Удар по Херсон

Снимка Телеграм

Зеленски публикува тази снимка в "Телеграм" към реакцията си на новината за обстрел в центъра на Херсон.

Петима души загинаха и 20 бяха ранени днес при руски обстрел в центъра на Херсон, съобщи заместник-ръководителят на президентската канцелария в Киев Кирило Тимошенко, цитиран от Укринформ. 

Броят на ранените при обстрела расте. УНИАН съобщи за 35 ранени, 16 от които тежко. Според източници от болницата в града ранените са над 50. 

Има разрушени сгради.

"Сутринта, събота, в навечерието на Коледа, в центъра на града. Това не са военни обекти. Това не е война според установените правила. Това е терор, това е убийство за сплашване и за удоволствие", реагира в "Телеграм" президентът Володимир Зеленски. 

Заместрик-областният управител Юрий Соболевски съощи за нов обстрел в центъра на града и призова хората да останат в укритията. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

723

11

user4eto

24.12 2022 в 23:41

order oт Мордор, има един единствен път към мира.
Капитулация на путя, напускане на територията на Украйна, съд в Хага за всички варвари, репарации до дупка и обезоражаване за да се гарантира, че това няма да се повтори.

order от Мордор, ПОЖЕЛАВАМ ТИ, у вас да влезе най-гадния и мазен рецидивист и да ти каже - еиднственето решение е да не се противиш, да се надупите цялото семейство, а аз ще правя каквото реша.

3767

10

Име на профила

24.12 2022 в 22:24

https://pbs.twimg.com/media/FklUSELXwAEdqKK.jpg

710

9

Д-р Мазникуров

24.12 2022 в 18:46

Urodo-ordera, викаш значи да оставим на спокойствие разбойника и убиеца да си крадне квото си е наумил там, та "да има мир", а? Честно чудя се от къде се пръкна такъв потресаващ боклук като твоята порода нехранимайковци?! Уж майка те раждала и теб, гад мръсна...Да ме прощава Господ че навръх Празника ругая! Е хайде, весела Коледа, честито Рождество и ти желая през Новата година да те "освободят"! По руZски...И да си мируваш ей, да не вземеш да риташ нещо! Мир трябва да има!

606

8

order

24.12 2022 в 17:44

А има бързо решение и мир!!!

„Ръководството на Украйна има всички възможности да "сложи край на страданията" на населението в страната, като изпълни исканията на Русия за разрешаване на конфликта“, заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков“
.......... ....... .......
Ам чи то и на децата е ясно, че това е единственото решение (а първото предложение на руснаците винаги е най доброто), ноооо..... зеленчука според притчата ще изяде торбата със солта, ще изяде боя с тоягата и накрая ще си плати кат поп!!!!
Каузата му е обречена и ще завърши с Трибунала в Мариопул!!!

1730

7

Ivan

24.12 2022 в 17:27

Вчера в предаване Пресечна точка се появи една парантия, която на въпроса на водещия"Какво е следствието от предоставяне на военна помощ от САЩ на Украйна?" ревна: Това е кошмар, ужас, отдалечава се перспективата за мир....това чучело преподава нещо си , някъде си и се води по професия "Връзки с обществеността"!?!? какъв мир, ма како?!? Мир с кого и между кои!?! Кой, како е агресорът и вече посочен с пръст като терорист? Украинският ли народ или малоумника карлик Вова в компанията на придворните шутове? Пълна отврат! Името беше май нещо Якивова, Йекимова, Ива ...М...цу и поцвръцнем проруску, криминално продажна!!!

1730

6

Ivan

24.12 2022 в 17:17

За руските изроди , според православния календар Рождество Христово се е състояло на 7-ми януари. Ама за факта хич не им пука! Повече от 100 годИн на племето мозъкът е толкова промит по въпроса за вярата Христова (дадена им, заедно с писмеността от царство България) , че тези видиотени малоумници могат да си стрелят колко им сърце тегли, комунистическо!

10298

5

AntiZ

24.12 2022 в 16:50

Едно видео за дебилната ордерка по-надолу. Ювелирно изпълнение с дрон върху кацапските глави на оркистанската "армия" на рфсия:
https://t.me/ButusovPlus/1931
Красота!

15914

4

поп Дръвчо

24.12 2022 в 16:32

Православни християни, Сър...

Когато аз кажа "майната му на православието" имам предвид конкретно съветската талибанизирана версия.

Православни страни са
- Гърция (по определение),
- България (заради която е измислено православието изобщо)
- Исторически отделените от България страни в които е запазено (Македония, Сърбия, Румъния)

Толкова.

Недоклатеният проект на българския цар Симеон 1 (Киевска Рус, преместила се по-късно в Москва и Санкт Петербург) не се брои. Той е точно това - недоклатен проект.

Херсон като център на православието е унищожен още преди да има Русия. Няма да коментираме от кого.

606

3

order

24.12 2022 в 15:07

""По-рано стана известно, че руски военнослужещи са ударили опорни пунктове на Въоръжените сили на Украйна край град Артемовск в Донецката народна република (ДНР). В резултат на атаката са били унищожени над 80 украински военнослужещи и чуждестранни наемници, както и два танка, пет бойни бронирани машини и шест автомобила."

Божеее дали пък нещо не са сторили и на нашия наемник ГЛИГИ!!!

-1395

2

AlexT

24.12 2022 в 14:03

И се появиха конформистите , нагаждачите , хамелеоните..Те търсят “добрите неща” в диктатурите , в руския тоталитаризъм, в руския путин, във войните му , в Империята на злото ..:)) Те още не приемат, че след Втората война , ПО- добре за БЪЛГАРИЯ , беше да има съдбата на Западна Европа , а не на сталинска губерния и т.н…) Понякога нещата са САМО черно- бели, и черното за НАС, от столетия е била , САМО РУСИЯ ..:)) Дори Хитлер ни УВАЖАВАШЕ ПОВЕЧЕ от сталин ..:) Голяма тема, но някои не искат да признаят ,че живяха ПРАЗЕН живот, бидейки стаалинисти,комунисти , путинисти, тошовци, брежневисти и т.н…Друг път –повече ..:)
 
X

Да помогнем на украинските деца!