Започна делото срещу германка, обвинена, че е убила 5 от децата си

OFFNews 15 юни 2021 в 13:30 1258 0

Снимка pixabay

Процесът срещу 28-годишна германка, обвинена в убийството на пет от шестте си малки деца през миналата година, започна в понеделник, като подсъдимата отказа да се обърне към съда. Адвокатите на жената от Золинген информираха окръжния съд във Вупертал, че тя няма да коментира престъпленията, в които е обвинена, нито личния си живот.

Вместо това нейните трима адвокати категорично отхвърлиха експертизите, дадени от психиатричните експерти на съда, единият от които според адвокатите е „измамил“ клиентката им да повярва, че Хипократовата клетва го задължава да запази поверителност. Адвокатите твърдят, че прегледът е бил "коренно опорочен" и са поискали от съда да назначи нов експерт.

Предварителната оценка на експерта установява, че подсъдимата не проявява признаци на съществуващо психично заболяване и е в състояние да бъде изправена пред съда.

Друга критика към експерта е, че той не е попитал за текущо разследване на бащата на жената - който е обвинен в сексуално насилие над нея, нито е потърсил полицейските записи по въпроса. Адвокатите на жената твърдят, че емоционалното ѝ състояние е тясно свързано с разследването и че такива подробности трябва да бъдат взети предвид при всяка бъдеща оценка.

Ужасяващо престъпление

Прокурорите обвиняват жената, че на 3 септември 2020 г. е смесила коктейл от различни медицински хапчета в закуската на децата си, за да им се приспи, след което ги е отвела едно по едно до ваната, където ги е удавила, като накрая ги е завила с кърпи и ги е поставила в леглата им.

По това време най-големият й син, 11-годишен, е на училище. Останалите й деца са три момичета и две момчета, на възраст между 16 месеца и 8,5 години.

Прокурорите твърдят, че престъплението се е случило по същото време, когато жената е разбрала, че съпругът й, с когото е била разделена в продължение на една година, има нов партньор. Те казват, че обвиняемата е разменила редица текстови съобщения с майка си за ситуацията.

В крайна сметка жената пише, че децата са мъртви, след което майка й се свързва с полицията.

Малко по-късно подсъдимата се хвърля пред влак на централната гара в Дюселдорф при опит за самоубийство. Веднага е откарана в болница и е лекувана за животозастрашаващи наранявания.

Жената пледира невинност, твърдейки, че маскиран мъж е влязъл в апартамента, завързал я и убил децата. Защитниците казват, че жената се придържа към това твърдение, но разследващите случая не откриват доказателства за това на местопрестъплението.

Процесът, който ще се състои от 11 дни изслушвания и трябва да приключи в средата на август, ще бъде възобновен в четвъртък. Очаква се да дадат показания няколко свидетели. Синът и съпругът на обвиняемата са сред ищците.

В момента подсъдимата е задържана в държавния затвор на Северен Рейн-Вестфалия в Кьолн. Ако бъде призната за виновна, тя може да получи доживотен затвор.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови