Захарова заговори за пряк конфликт между ядрени сили: САЩ и съюзници балансират на ръба

Министрите на финансите на страните от ЕС одобриха днес изплащането на нова финансова помощ от 1 милиард евро за Украйна

OFFNews 12 юли 2022 в 14:34 14014 8

Мария Захарова

Снимка Архив

Говорителката Захарова критикува и японския премиер

Вашингтон и неговите съюзници опасно балансират на ръба на открита военна конфронтация с нашата страна - а това означава: пряк въоръжен конфликт между ядрени сили. 

Това заяви говорителката на външното министерство на Русия Мария Захарова, цитирана от ДПА и БТА. Тя обвини САЩ и други западни държави, че провокират "изостряне на украинската криза", като визира доставкати на оръжие от Запада за Украйна и подкрепата на страната в битката срещу Москва. 

Министрите на финансите на страните от Европейския съюз одобриха днес изплащането на нова финансова помощ от 1 милиард евро за Украйна, предаде Франс прес. "Одобрената днес помощ има за цел да отговори на най-спешните нужди на Украйна от непосредствено финансиране, така че украинската държава да може да продължи да изпълнява най-основните си функции", заяви чешкият министър на финансите Збинек Станюра, чиято страна е ротационен председател на ЕС.

Захарова разкритикува и японския премиер Фумио Кишида за изявленията относно ядрената заплаха, която представлява Русия.

"Абсолютно неприемливо" е Русия да бъде представяна като страна, която заплашва другите с ядрени оръжия, заяви Захарова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12078

9

edin slep

14.07 2022 в 10:35

Захарова да си яде ягодите в Инстаграм, готова е за добре платена ... Инфлуенсърка.

3714

8

GB

12.07 2022 в 19:57

Всъщност, руското присъствие до революцията в Либия и свалянето на диктатора Кадафи беше масивно, вкл. с оръжие. Масивно. Те колега и бесеха там, не винаги дипломатично. После руски части и Вагнер допълнително увеличиха съществуващото вече присъствие.

804

7

luba6a2016

12.07 2022 в 19:33

абсолютно изтрещяло потомствено комунистическо идиотче! Че и алконаркоманка като капак! След като бандитът Сталин си заграби СССР и започна да убива по своему,без да се интересува какво Западът мисли, та до ден днешен, проектът СССР на Ротшилд се оказа доста несполучлив с оглед последствията,които излязоха от контрол.Те единствено постигнаха споразумение да сразят Хитлер и Германия.И дотам...Конфронтацията,както винаги изглежда доста напрегната ,а откаченото бункерно джудже отдавна загуби контакта с реалността.Лошото е,че точно този,който никой никога не бе избирал,може да срине света,какъто го знаем

-240

6

редовно четящ

12.07 2022 в 17:19

Тази м@ймуна явно не осъзнава, че ядрените им оръжия са ненадеждни. Докато се организират да натискат разни копчета и да се чудят дали ще се взривят заедно с ракетите си, рашистан може да бъде заличен от лицето на земята.

2051

5

Propaganda

12.07 2022 в 16:52

Не, че при ядрена война има печеливши, но орките да не бълнуват, че дори с ядрено оръжие могат да бутнат НАТО.

Тия руски мършляци са точно с 2 големи града. Отвъд: пустош и тайга.

1600

4

HolyDiver

12.07 2022 в 16:34

137 А за всичките тези години в Ирак и Афганистан от къде мислиш са се взели всичките АК-та, РПГ-та, тежки каратченици и взривни устроиства залагани по пътищата? Да не са произвдоство на мюслитата? Всичко е внос от Русия или руски сателити с позволението на Русия

Плюс това целта на САЩ и съюзниците никога не е била анексиране на чужди територии за разлика от Русия която възражда най мрачните времена от човешката история

1767

3

fiki

12.07 2022 в 15:24

137 хайде да си продължиш с менталното упражнение и да ни обясниш защо локалните путлери открито подкрепят рашизмът в тази много конкретна ситуация, дори се радват и надяват да ссср2 стигне и до нас, това е много по-голям проблем, от субективна журналистика, която винаги е имало. Защото Русия има и други такива грехове, които не бяха така отразени на времето (т.е 'аргументът' ти е леко нагласен), за това питам тази конкретна ситуация, без whataboutism ако може.

2550

2

alfakentavur

12.07 2022 в 15:04

СССР2 с конвенционални средства 5 месеца с една Украйна не може да се справи. Какво го кара да "мисли", че с ядрени оръжие ще се прави с цялото НАТО? Освен желанието да се прави на ербап и да се опитва да избива комплекси.
 
X

Да помогнем на украинските деца!