ВСУ взриви с ракети ''Бойковите кули'' в Черно море

OFFNews 20 юни 2022 в 15:11 8585 3

платформи
Бойковите кули в Черно море преди ВСУ да ги взриви.

Украинските въоръжени сили (ВСУ) са атакували сондажните съоръжения на присвоената от Русия "Черноморнефтгаз", които са известни като "Бойковите кули".

Това съобщи лидерът на руската администрация в Крим Сергей Аксьонов, а информацията беше потвърдена и от депутата от "Евросолидарност" Олексий Гончаренко.

"Тази сутрин врагът удари сондажните платформи на "Черноморнефтегаз". Поддържам връзка с колегите си от Министерството на отбраната и ФСБ, работим за спасяването на хората", каза Аксьонов.

Гончаренко също коментира въпроса:

"Нашите ракетоносци не пушеха до Змийския остров, а до Кулите на Бойко. Ракетният удар по платформите "леко" наруши добива на газ в украинското Черно море от страна на руснаците", каза украинският народен представител.

Според информацията от руския сепаратист Аксьонов има ранени и изчезнали, а патрулни кораби и авиация на руското министерство на отбраната се опитвали да проведат спасителни операции. Петима са спасени, има трима ранени, а от други петима работници на платформите няма следа.

Сега Русия няма да може да добива газ в украинската акватория на Черно море.

През 2014 г. Руската федерация конфискува сондажни платформи на 100 км от Одеса и на 150 км от Крим. Окупаторите ги използваха и за наблюдение на надводната ситуацията на морската повърхност.

Украинските сондажни платформи „кулите на Бойко“, „Петро Годованец“ и „Украйна“, които са собственост на държавната компания „Черноморнефтегаз“, са кръстени на бившия министър на енергетиката Юрий Бойко и нямат нищо общо с нашия Бойко.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2910

3

ivenco

20.06 2022 в 18:19

Чакам Керченския мост да бомбят.Тогава ще дам банкет. Само кат знам колко милиарда доларес откраднаха там......

210

2

Merc

20.06 2022 в 17:52

Днес само добри новини.

Чебурашките страдат. Както и платените им тролове.

Е няма такъв кеф !