Водеща се разплака в ефир, докато чете как Тръмп разделя деца от майките им на границата

OFFNews 21 юни 2018 в 11:38 7131 4

Телевизионна водеща в американската обществена телевизия NBC се разплака в ефир, докато съобщава информацията, че администрацията на Доналд Тръмп разделя малки деца от родителите им и ги държи затворени по границата на САЩ с Мексико.

Във вторник вечерта емисията на телевизия MSNBC върви нормално, докато новинарката Рейчъл Мадоу не трябва да прочете информация, дошла току-що от "Асошиейтед прес".

Мадоу губи контрол над емоциите си, когато чете и разбира за хилядите деца и бебета, държани по границата на САЩ, разделени от родителите им. В съобщението е използван терминът Tender age shelters (убежища за деца на крехка възраст), който водещата с трудно успява да произнесе.

Актът на разделяне на деца от майките им на границата е част от приетата политика за "нулева толерантност" към миграцията. Родителите се разделят с децата си, защото са извършили престъпление, влизайки в САЩ нелегално, беше обяснението на властите.

Тръмп и Белия дом понесоха унищожителни критики, като срещу американския президент глас надигна дори съпругата му - Мелания Тръмп, която се обяви против това и призова за промяна.

Тя не закъсня - през вчерашния ден Тръмп подписа заповед, с която да се спре разделянето на деца от родителите им на границата.

Видео от емоционалния изблик на Мадоу:

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11698

4

Johann

21.06 2018 в 20:52

Всяко нещо което Тръмп се опитва да направи за да разреши емигранският въпрос,а и не само това, преди време е било предлагано от плачещите демократи същото решение . Човек ако се поразрови в мрежата ще види какво са казвали и Бил Клинтън и Хилари Клинтън и Обама и други демократи лицемери политици.

12688

2

Emil Kasamakov

21.06 2018 в 13:44

Въпросният закон единствено казва, че деца не могат да бъдат държани заедно с обвинените си родителите в ареста за повече от 20 дни. Никъде не се казва, че трябва да бъдат затваряни в клетки. А и законът е от края на 90-те. Тогава защо цели 20 години нямаше такова масово задържане на деца?

Защото по времето на Обама емигрантите изглеждащи опасни бързо ги депортираха, много рядко задържаха и засегнатите деца от този закон бяха единици. Тръмп реши масово да арестува емигранти и да ги обвини в криминални престъпелния, затова проблемът се появява сега и е именно породен от неговата администрация.

16193

1

SC

21.06 2018 в 12:11

Фалшиво, фалшиво и пак фалшиво. ТВ каналите ABC, NBC и CNN лаят срещу Тръмп сакаш живота им зависи от това.
Въпросният закон съществува отпреди Тръмп, дори отпреди Обама. Ама нали лошият е на власт, трябва на неговата сметка да го пишем.