Властта в Крим призова за референдум и в Източна Украйна

OFFNews 14 март 2014 в 18:52 2162 1

Сергей Аксьонов.
Сергей Аксьонов.

„Премиерът“ на Крим – Сергей Аксьонов, призова областите в Източна Украйна, голяма част от населението на които е руско, също да организират референдуми за присъединяване към Руската федерация, информира Франс прес.

По думите на Сергей Аксьонов по време на пресконференция в Симферопол "Новите власти в Киев взеха властта и сега задушават Изтока. Ако достатъчен брой хора в тези области подкрепят идеята за присъединяване към Русия, те трябва да организират референдуми.“

На въпроса колко време ще отнеме на Крим да се интегрира към Руската федерация, ако жителите му гласуват в неделя за присъединяване към нея, Сергей Аксьонов отговори: "Максимум една година".

От края на февруари украински военни в Крим са обсадени в базите си от руските сили. За тяхната съдба Аксьонов коментира, че "те могат или да се присъединят към нашия лагер, или да си отидат, а базите им ще станат собственост на автономната република Крим".

След два дни полуостровът ще реши дали да мине на подчинение на Москва, след като е окупиран вече втора седмица от анонимни войници без опознавателни знаци.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови