Великобритания удължава визите на мигрантите-медици

OFFNews 31 март 2020 в 21:48 1349 0

Министерството на вътрешните работи във Великобритания обяви, че ще удължи безплатно за една година визите на около 3000 мигранти, работещи в националното здравеопазване, предаде БНР.

Разпоредбата засяга лекари, медицински сестри и служители на Бърза помощ, както и техните семейства. Удължаването е безплатно за всички, чиито визи изтичат преди 1 октомври. От министерството съобщиха също, че вдигат ограниченията за часовете, които могат да работят студентите по медицина.

На новопростигналите медицински сестри от чужбина ще бъде дадено повече време, за да държат необходимите изпити, което ще им даде възможност по-пълноценно да се притекат на помощ сега, когато това е най-необходимо.

Министърът на вътрешните работи Прити Пател заяви, че медиците от цял свят играят ключова роля в опитите на националното здравеопазване да се бори с коронавируса и да се спасяват животи. "Не искам тяхното внимание да се отклонява от процеса с визите", допълни Пател.

Жертвите на COVID-19 във Великобритания са 1801, като само за денонощие починаха 393 души.

Премиерът Борис Джонсън, който се самоизолира след положителна проба за коронавирус, смята да се завърне пълноценно на работа в петък.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови