Великобритания приравнява 'Вагнер' с Ал Кайда и Ислямска държава

В Обединеното кралство обявяват частната военна компания за терористична организация

OFFNews 06 септември 2023 в 07:31 1572 3

Лондон

Снимка БТА/АП

Руската частна военна компания "Вагнер" ще бъде обявена за терористична организация от британското правителство, съобщи Би Би Си. 

В проект за документ се предвижда авоарите на Вагнер да бъдат изземвани, след като се категоризират като притежание на терористична организация, допълва БТА. Членуването във "Вагнер", изразяването на подкрепа за нея, рекламата й и показването на логото на частната военна организация ще е престъпление в Обединеното кралство, обяснява Ройтерс. 

Британската вътрешна министърка Сюела Бревърман заяви, че "Вагнер" сее "насилие и разрушения...и е военен инструмент на Владимир Путин".

"Те са терористи, просто и ясно", изтъкна Бревърман. 

Обединеното кралство възнамерява да превърне "Вагнер" в "забранена" организация съгласно антитерористичните закони, поставяйки я наравно с "Ислямска държава" и "Ал Кайда", се казва в статия на в. "Дейли мейл".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1236

3

БотоксПутю

06.09 2023 в 18:11

"какво чакаха до сега?"
По-малкият бандит да катурне по-големия такъв? Имайте търпение. От едно котило са - ленинградската бандитска мафия. Само единият дето е учил за КГБ-сст, а другият - самоук.

135

2

Far Rider

06.09 2023 в 10:01

Англичаните изпревариха дори американците в обявяването на "Вагнер" за терористи! Браво! В Задунайская губерния "вагнер" ще ги обявят за светци и ще кръстят някой храм на Пригожин, така както са прекръстили храма Св.Св. Кирил и Методи на един азиатски престъпник - Александър Невски.

22548

1

dolivo

06.09 2023 в 08:39

какво чакаха до сега?
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика