Quantcast

Великобритания иска да следи гражданите си в интернет

OFFNews Последна промяна на 04 ноември 2015 в 21:34 3230 17

Снимка David Levene

Правителството на Великобритания е взело решение да направи законно следенето в интернет, предаде "Гардиън".

Според новия закон доставчиците интернет ще бъдат задължени да събират данни за потребителите за последната година и да ги предават на органите на реда. 

Те, на свой ред, ще съставят интернет досие на всеки - независимо дали е живял или преминавал през територията на страната - с това какво е посещавал в мрежата. Полицията ще може да поисква по всяко време от интернет доставчиците справка за посещенията на всеки един човек.

Освен това всяка фирма ще е задължена да помага на властите да извършват хакерски атаки срещу компютри и смартфони на заподозрени лица.

В момента в цяла Европа и в САЩ подобно нещо е забранено и за него се издава специално позволение от съда. Предложението идва в следствие на разкритията на Едуард Сноудън, че Великобритания следи в мрежата огромен брой хора незаконно.

Ако законът бъде приет, властите в страната ще могат да слушат телефонни разговори, да четат пощата на хората, да следят местоположението им, дори да включват и изключват камерите и микрофоните на телефоните и компютрите.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

08.11 2015 в 00:34

ФАЩ и Дребнобритания вървят към ТОТАЛИТАРИЗЪМ и ПОЛИЦЕЙЩИНА.

Четвъртият хилядолетен райх at it's best.

Омерзен съм.

05.11 2015 в 10:26

Ама пък Путин какъв е льоооош

05.11 2015 в 02:42

Кажете здрасти на Големия Брат, той гледа, слуша, чете

05.11 2015 в 00:16

Майкрософт ще ни пази паролите в облака, Англия щяла да прави досие. Проблемът на властта е много голям. Например като някой много знае по форумите властта ще му хакне телефона и компютъра, ще включи камерите и микрофоните и най-вероятно ще му отнеме думата. Колко ли щастлив ще е Винету да ги може тези работи.

04.11 2015 в 23:58


Ъхъ. Значи доносниците вече се наредиха да се обясняват. Как нищо лошо не са правили, щото то това по принцип си било готино.
Пишете - пишете, вас па ви туряме в оня списък.

04.11 2015 в 23:49

"поднулата",абе момче като пишеш глупости пак ли ти плащат или ако не ти плащат тогава още по зле. Александър Николов(Сашо Сладура)един обикновен музикант изправен на стълб с клечки в очите и въртян три дни от изгрев до залез срещу слънцето докато не ослепее след това убит с тояги и хвърлен някъде. Това разбира се няма общо с решението на Англия да шпионира народа си,аз лично мисля,че няма да мине.

04.11 2015 в 23:121.Може ли примери с хора, вкарани в затвора за политически вицове преди 1989 година?

2.Обяснете ми разликите между ДС и "контрола" по ваши думи, след като става ясно , е те ще ми четат вицовете в нета или чатовете с приятели, а не незаконна дейност (против кого?!?!?!)на улицата или на обществени места?

3.Аз нямам нужда от камепи и на улицата, защото съм възпитан в честност и не бягане от отговорност.Камерите са заради такива като вас, които уж са големи демократи, уж са против ДС, но са за следене.

Запишете се доброволци при Цвинокио да ви слуххи, но мен не ме бройте за участник в тази демократична практика.

04.11 2015 в 23:08

Сотчице,

Вземи мини в полулегалност като Бай Тошо. Него никой не го търсел, ама той се криел. За всеки случай... :D

04.11 2015 в 23:07

Хаха, цитат на Сноудън се дава като някаква едва ли не последна инстанция на истината! 6EOMRA! :D

04.11 2015 в 23:04

Сотчице,

ДС пращаше по лагери за един политически виц, изтърван пред компания. Ако ДС властваше сега, отдавна да са те изяли прасетата в някоя свинеферма само заради 2-3 от коментарите ти тука. Самият факт, че все още хабиш кислорода на планетата показва, че между ДС и контролът сега няма нищо общо.
Между другото преди време павианите като теб пискаха и срещу камерите по улиците. Ти още не си бил роден сигурно. Да, ама хората (не се считай за част от тях) видяха, че камерите са безценно средство в борбата с престъпността и воплите спряха. Та такива ми ти работи.