Важна битка на изборите в САЩ, Тръмп се бори за Флорида и Охайо

OFFNews 15 март 2016 в 21:38 3046 3

Първични избори се провеждат днес в пет американски щата - Флорида, Илинойс, Мисури, Северна Каролина и Охайо.

Кандидатите на републиканците Доналд Тръмп, Тед Круз, Марко Рубио и Джон Кейсик се борят за гласовете на 367 суперделегати, а претендентите на демократите Хилари Клинтън и Бърни Сандърс - за 792 делегати.

Доналд Тръмп е фаворит във Флорида и Охайо и ако успее да спечели на първичните изборите в двата щата, битката му за номинацията за кандидат за президент ще е почти гарантирана. 

Флорида е родният щат на Марко Рубио и шанс да запази конкурентни позиции в надпреварата.

Ако успее да спечели Флорида и Охайо, Доналд Тръмп ще получи общо 162 делегати и ще трябва да спечели едва половината от останалите делегати през следващите два месеца. 

Останалите кандидати вече започнаха директна атака срещу Тръмп, за да го спрат по пътя към номинацията за кандидат на САЩ на републиканците. 

Мит Ромни, който беше кандидат на републиканците по време на изборите през 2012 г. директно призова избирателите от щатите, в които ще се проведат първичните избори, да спрат бизнесмена по пътя към президентския пост на 8 ноември.

"Ще ви кажа какво знам. Доналд Тръмп е менте, измама. Той се отнася към членове на американското общество като към тъпаци. Той получава безпроблемен поход към Белия дом, а ние получаваме само куп проблеми", заяви Ромни. 

В същото време стана ясно, че полицията в Северна Каролина е започнала разследване срещу Доналд Тръмп за подбуждане към насилие по време на предизборен митинг, на който е избухнал побой над чернокожи.

При демократите фаворит за номинацията за кандидат за президент остава Хилъри Клинтън, въпреки изненадваща победа на Бърни Сандърс в Мичиган. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Подкастът на OFFNews