Външно: няма пострадали българи при пожара в Ситония

OFFNews 15 юни 2019 в 17:05 2230 0

Пожар в Ситония, Гърция

Снимка dariknews.bg

По информация на генералното консулство на България в Солун Няма данни за пострадали българи по време на пожара, разразил се и потушен по-рано днес в южната част на халкидическия полуостров Ситония, край курортното село Каламици, съобщиха от българското външно министерство. Служителите в генералното консулство на България в Солун не са регистрирали и сигнали на български граждани, търсещи съдействие от дипломатическата мисия във връзка с инцидента.

След разговор между българските дипломати и представител на противопожарната служба в град Полигирос е уточнено, че възникналият в събота сутрин пожар е потушен към обяд, а властите са оставили на място противопожарни коли и огнеборци. Проверка на дипломатическата ни мисия в най-близко намиращия се къмпинг потвърждава, че никой от гостите на курорта не е пострадал, нито има нужда от съдействие.

Генералното консулство на Република България в Солун остава на разположение за съдействие в извънредни ситуации на телефон +30 2310 829 210 и +30 2310 869 520 в извънработно време.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови