В Москва събират наемници за Полка на Собянин с обещание за 200 000 рубли месечно

Първоначално участниците ще се обучават един месец, а след това ще бъдат изпратени в Украйна

OFFNews 16 септември 2022 в 13:10 2963 5

войници

Снимка Архив

Търсят се наемници за "Полка на Собянин".

В Москва е сформирано военно подразделение за набиране на наемници, които да участват в руската инвазия в Украйна. Вербовчиците и самите наемници го наричат "Полка на Собянин" по името на кмета на руската столица Сергей Собянин. Частично той се финансира от бюджета на Москва, съобщи в телеграм канала си "Медуза".

Набирането на кандидати за "Полка на Собянин" е започнало на 1 юли. В повечето случаи в него се записват не московчани, а жители на други региони. Условието към кандидатите е да са мъже до 60 г. Обещано им е заплащане от над 200 000 рубли месечно.

Първоначално наемниците ще бъдат обучавани в продължение на един месец на полигона "Мулино" в Нижегородска област, а след това ще бъдат изпратени в Украйна.

До данни на "Медуза" един от вербовчиците в полка е Роман Владимирович Висоцки (позивна "Болгарин"). Името му напълно съвпада с това на един от бившите командири на народната милиция на ДНР. Нарича себе си "командир на батальон" в "Полка на Собянин".

Засега московското кметство не коментира. Представителят на правителствената пресслужба Александър Герасимов заяви, че "не е упълномощен" да отговаря на подобни въпроси.

От началото на войната в Украйна Сергей Собянин почти не е говорил за "специалната операция". Той се опитва да се дистанцира от военните действия под предлог, че се занимава с градските дела. Въпреки това Собянин е подписал споразумения за сътрудничество с Донецката и Луганската народна република, а Москва е поела "патронаж" над Донецк и Луганск, което означава финансова помощ, напомня "Медуза".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

924

4

Diogen

16.09 2022 в 15:26

Натискат учителите в Русия да даряват заплати за войската на Путлер. Само половината от прокламираните са дали по половин заплата. Доброзорно, с пищоф в ребрата. С наемна сган от улицата орките съвсем ще го закършат.

10298

3

AntiZ

16.09 2022 в 13:29

Подписва за 200 000 рубли, отнасят му топките на втория ден и...200 000 рубли уй! Няма да се изненадам ако след един месец кажат, че предлагат по 2 000 000

1973

2

autogentile

16.09 2022 в 13:29

Тея палячовци са големи оптимисти - щели да обучават самоубийците един месец преди да ги изпратят на сигурна смърт. Че то както е тръгнало след един месец войната ще е свършила с катастрофални последици за рашистката кочина.

-8580

1

Познайте кога ще си ги получат :)))

Между другото дочух че и в Украинската армия било подобно положението.