US разузнаването: Войната достигна ключова точка. Възможни са 3 сценария

OFFNews 15 юни 2022 в 11:07 5656 2

война

Снимка БТА/АП

Три са възможните сценарии на Кремъл за войната в Украйна според американското разузнаване.

От средата на юни руската инвазия в Украйна е достигнала ключова точка и по-нататъшната война на Русия може да протече по три сценария.

Това съобщи CNN, позовавайки се на анализатори от американското разузнаване.

Според изданието САЩ се опасяват, че Путин в крайна сметка ще може да използва завзетата част от територията на Украйна като плацдарм за по-нататъшно нашествие.

Според разузнаването Русия е понесла загуби до една трета от сухопътните си войски, но ще се опита да постигне нови успехи, без да провежда обща мобилизация, което се смята за "политически опасен ход" за Путин.

Според публикацията в момента се разглеждат три възможни сценария:

Сценарий 1:

Русия може да продължи да постига малки успехи в Донбас. Това означава продължителни локални офанзиви и евентуално бавно напредване поради превъзходството на артилерията и числеността на личния състав.

Сценарий 2:

Фронтът може да спре и да остане неподвижен в продължение на месеци, ако не и години. Това би довело до огромни жертви и от двете страни, а за Запада би увеличило значително заплахата от нарастваща криза поради изчерпването на световната икономика.

Сценарий 3:

Този сценарий се счита за малко вероятен. Това означава, че президентът на страната-агресор Путин решава да преразгледа непосредствените цели на инвазията, да обяви "победа" и да се опита да сведе до минимум военните действия.

Тъй като Украйна все още не разполага с достатъчно ресурси за мащабна контраофанзива в Донбас, инициативата за водене на бойни действия на този фронт остава в ръцете на Русия, а изборът на сценарий се прави от Кремъл.

Помощ за Украйна:

На 9 май 2022 г. президентът на САЩ Джо Байдън подписа закон за отпускане на заем за Украйна. Украинската страна ще може да получи военно оборудване и оръжия на лизинг и да ги плати след победата над Русия или просто да върне запазеното оборудване.

Експертите са убедени, че оръжията, които Украйна ще получи назаем, ще променят коренно баланса на силите. Затова сега Москва се опитва да използва тази възможност и да завземе още повече територии в Донбас.

На 15 юни 2022 г. генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви, че Украйна трябва да получи повече тежки оръжия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14048

2

voododoll

15.06 2022 в 14:51

Говорещите глави продължават да говорят за "завземане на територии".

Не знам дали са видели и дали са наясно, но Русия територии не завзема, а заличава. Колкото повече и се дава време, толкова повече ще заличи. На Русия тая територия не и трябва. Искат я разрушена напълно, хората изплашени или избити.

Това не е война за територия, територията е лъжлив претекст, това е война за заличаване на Украйна. И Русия я печели. До тук са заличили няколко Българии като територия, ако ви убягва мащаба.

2051

1

Propaganda

15.06 2022 в 11:42

Западът направи цивилизационна грешка, спасявайки ссср от Германия през ВСВ с Ленд лийза.

Трябваше да оставят планът "Барбаросса" да дерусифицира нашата планета веднъж и завинаги. Не да ги подпомага.

Днес раските изчадия са сами.


Трябва да използваме Украйна да ги изличи.
 
X

Да помогнем на украинските деца!