Украйна призна руските камиони за хуманитарна помощ

OFFNews 17 август 2014 в 11:23 3506 34

Украйна призна за хуманитарна помощ руския конвой с товари, който е под егидата на Международния комитет на Червения кръст (МКЧК).

„Министърът на социалната политика на Украйна Людмила Денисова подписа указ за признаване на товара на руския конвой от 280 камиона под егидата на МКЧК за хуманитарна помощ", се казва в съобщение на украинското правителство.

Русия и Украйна се споразумяха за митническите процедури и проверките на руския хуманитарен конвой под егидата на Червения кръст. В конвоя, изпратен на 12 август, има 262 товарни камиона с около 2 хиляди тона храни, медикаменти и домакински стоки. Общо товарът е с тегло 1856,3 тона.

Получател на хуманитарния товар се явява мисията на Международния комитет на Червения кръст в Украйна. Камионите ще преминат през пропускателния пункт "Донецк".

Машините ще преминават на малки групи, за да не се създава хаос на пропускателните пунктове.

Първите 16 камиона с помощи вече са потеглили към украинската граница, но те все още няма да пресичат граничен пункт "Донецк".

Още на руска територия камионите бяха подложени на проверка от представители на Международния комитет на Червения Кръст. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!