Украйна преговаря 38 ранени бойци да бъдат изведени от Азовстал

Вицепрезидентът Ирина Верешчук помоли за въздържаност при коментарите

OFFNews 12 май 2022 в 18:12 2268 1

Ирина Верешчук

Украйна преговаря за евакуирането на 38 ранени бойци от стоманодобивния завод "Азовстал". Всички те са тежко ранени и лежат, съобщи украинският вицепремиер Ирина Верешчук и допълни, че след като ранените бъдат разменени, ще работи за спасяването и на други защитници.

Верешчук помоли да не се коментира фактът, че се твърди за едновременната размяна на 500-600 души.

"За съжаление публичните коментари на някои политици, журналисти и общественици за съдържанието на преговорите не само дезинформират и заблуждават обществеността, но и вредят на преговорния процес", каза Верешчук, цитирана от УНИАН.

"Много моля. Става дума за живота на хората. Въздържайте се от публични коментари за неща, които не знаете. Ако всичко е наред и успеем да изведем хората, тогава правете каквото искате. Засега ви молим да бъдете отговорни и да не пречите на движението", посочи тя.

Вицепремиерът призова всички да работят сериозно, да не се впускат в нереалистични разсъждения и изявления.

"Само реализмът и трезвостта на мненията и действията ще дадат резултат", добави Верешчук.

По-рано през деня Ирина Верешчук заяви, че се водят преговори за освобождаване на ранените бойци, които са скрити в последния бастион на украинската съпротива в Мариупол. Тя заяви, че има различни варианти, но "нито един от тях не е идеален"

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Мъжете свършиха. Ще трябва и жените да хванем автоматите