Украинското посолство: Никакви разговори за примирие няма да спрат Русия, а ще увеличат мащаба на агресията

Днес вашата помощ спаси много животи, обръщат се от посолството към партньорите на Украйна

OFFNews 29 декември 2023 в 16:37 3674 4

Посолство на Украйна в България

Снимка Фейсбук/Посолство на Украйна в България

Посолство на Украйна в България

Никакви разговори за "примирие", "временно отстъпване на територии", "умора", "преговори" и други "отстъпки" няма да спрат руската агресия, а само ще увеличат нейния мащаб. Русия не разглежда други сценарии освен пълното унищожаване на Украйна.

Това се казва в позиция на посолството на Украйна у нас след масираната руска атака в нощта на 28-и срещу 29-и декември

Оттам обясняват, че по предварителни данни Русия е използвала 158 средства за въздушно нападение: различни видове ракети и ударни БЛА. Масираната атака е била насочена срещу Киив, Лвив, Днипро, Одеса, Харкив, Хмелницкий и други украински региони.

Част от целите са били родилна болница, училище, жилищен блок, детска градина, поща, метростанция, търговски център. Десетки са убитите и ранените в резултат на обстрела. Издирването на онези, които са били под развалините, продължава.

"Руските войски се бият срещу украински жени, деца, старци и цивилно население. Престъпленията, извършени от Русия в Украйна днес, са нейното отмъщение за неспособността да обърне хода на борбата на бойното поле с украинските отбранителни сили", допълват от посолството. 

Оттам призовават международната общност да обедини всички усилия за спиране на руския геноцид над украинския народ.

Украинското посолство благодари на партньорите, които са предоставили  на страната ни средства за противовъздушна и противоракетна отбрана.

"Днес вашата помощ спаси много животи. Единственият възможен начин за защита на украинците е осигуряване на Украйна всички необходими военни и финансови средства за самозащита. Руският терор трябва да загуби, а Украйна да спечели", заключват от посолството на Украйна у нас. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2550

4

alfakentavur

30.12 2023 в 10:46

Рашистите се чудят какви измислици и приказки да разказват.
Оправдавате военни престъпления все едно става въпрос за ходене до бакалията.
Я изброй страните с пряка граница с СССРайха, които влязоха в НАТО бе война. Като започнеш от Прибалтийските и Полша и стигнеш до Финландия и Швеция.
Те могат да да в НАТО, а Украйна не. Така ли?

22548

3

dolivo

30.12 2023 в 10:17

тъй тъй, Путин бил притиснат да избие толкоз народ

Демек, той е луд, не му давайте зелник да се храни?

Дори да сте прав за НАТО и разширяването му, г-н Николофф, как ще оправдаете труповете, които са директно последствие от действията на Путин?

Туй, че имало някаква логическа верига от потенциални причини, оправдава ли главореза, който предпочита силовия кървав метод?

А това, че недолюбвате демократите в САЩ, си е отделна работа, то има много причини да се критикуват.

-1695

2

Mladen Nikoloff

30.12 2023 в 03:45

Изключително е тъжно да се наблюдава страданието, на което олигархичният елит около Зеленски подлага народа си само и само да продължат даренията от САЩ и ЕС. Русия искаше чисто и просто неутрална Украйна, но вместо това 2 седмици преди инвазията Камала Харис в Мюнхен повтори и потрети как Украйна ще влезе бързо в НАТО. За пореден път САЩ ще разбере, че не е господарят на света, а посмешището на света и за пореден път урокът няма да бъде платен от изродската Демократична партия (която е толкова демократична колкото и Демократична Република Конго), а ще бъде платен от украинския народ. Тръмп е последното спасение, иначе не ми се мисли на къде отива този свят.

870

1

Constanza

29.12 2023 в 17:04

Абсолютно точно.

 
X

Мистерии в Хераклея Синтика