Ад в Украйна: Руснаците изсипаха 110 ракети от стратегически бомбордировачи Ту-95 (снимки и видео)

Варварите удариха складове, търговски център, родилен дом, метростанция и жилищни сгради

Светослав Метанов 29 декември 2023 в 10:00 18538 16

обстрел
След атаката.

Изключително масиран ракетен обстрел на територията на цяла Украйна осъществиха тази нощ руските нашественици.

Има жертви и ранени в цялата страна. Разрушени са складове, търговски център, родилен дом, метростанция и жилищни блокове и къщи.

Окупаторите са използвали различни видове ракети, съобщи говорителят на командването на ВВС на ВСУ Юрий Игнат в ефира на информационния маратон.

По предварителна информация става дума за над 110 пуснати ракети.

В Одеса.

"Врагът нанесе масиран удар. Днес това наистина може да се нарече масиран ракетен удар с различни средства за въздушно нападение. На практика всичко летеше. Явно не е имало "Калибри", затова пък видяхме "Кинжали", и балистични С-300, и крилати ракети, които все още са на нашите радари в западната част на Украйна. Освен това виждаме използването на ударни дронове "Шахед", - каза говорителят.

Той посочи и че вероятно руснаците да изстреляли ракети като Х-22, които летят със скорост от 4 хил. км/ч и се приближават към целта по балистична траектория. По думите му са използвани около 18 стратегически бомбардировача Ту-95.

"По предварителна информация са използвани ракети Х-101, Х-555. Виждаме масиран вражески удар днес. Има смущения в различни регионите и за съжаление има жертви", каза Игнат.

Говорителят отбеляза, че целта на руснаците е била цяла Украйна, защото "много отдавна не сме виждали толкова много червено". Червеното обозначава вражески цели.

"Въздушните цели на врага бяха във всички области, всъщност във всички посоки", добави Игнат.

В много украински градове има поражения в резултат на обстрела. По-специално се съобщава за щети в Днипро, Киев, Одеса и Лвов. По данни на местните власти в Лвов има един загинал и осем ранени. В Одеса се съобщава за две жертви и 15 ранени.

В столицата по време на масиран вражески удар, по-специално, сградата на метростанция "Лукяновска" е повредена от експлозия. Съобщава се, че има жертви, а хора все още са под развалините.

До момента в Киев се знае за една загинала и 17 ранени, в Днипро жертвите са 4, ранените 15. В Харков има един загинал и 11 ранени. Жертва има и в Запорожие, там 10 души са получили травми.

Нашият кореспондент в Одеса Горица Радева разговаря с журналиста от редакцията на OFFNews Светослав Метанов по-малко от час след като посети района.

Ето разговора им, както и кадри от бомбардираните сгради:

-------------
Скъпи читатели, за да достигне това видео до повече хора, сложете "Like" и натиснете камбанката. А за да виждате първи кадрите на нашия кореспондент в Украйна и други новини за войната там, абонирайте се за канала на OFFNews в YouTube.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2099

21

Mateevk

29.12 2023 в 23:30

Ами как да го смажем, като всички си правят някакви тънки сметчици и си гонят дребните интереси, а не виждат цялата картина на ужаса, който ни чака, ако не само спрем, а и разгромим Путин.

2159

20

Kilca

29.12 2023 в 17:49

Трябва всички развити държави да смажем шовинистичното джудже!

10298

19

AntiZ

29.12 2023 в 15:53

Уважаеми Шекерчо, де този късмет ватника с поляк да се срещне! За съжаление, няма да стане, защото украинчетата си знаят работата. Боклука под Джони, луканка в какъв падеж си я написал, че този просташки диалект, наречен от някои руски език, така и не го научих?

900

18

Баба Вуна 1

29.12 2023 в 15:50

????

2073

17

Johnny B Goode

29.12 2023 в 15:35

****** отдолу, що не си събереш чемодана и да се пръждосаш в любимата си православна джамахирия?
Ей, колко трябва да е сбъркан човек, че да продължава да подкрепя тези среднновековни изроди...

-815

16

Луканку отсече

29.12 2023 в 14:56

Успокойте се тролове, нали украйна ще победи, защото обичала свободата...

-529

15

6екеr4о

29.12 2023 в 14:34

Коментарите днес във форума са убийствени!

Но бих искал да припомня на умажаемата аудитория пророчествата на един украински анализатор, бивш военен, със странната фамилия Жданов, съвпадение очевидно, който съвсем наскоро предсказа, че УкраИна вече си има нов спонсор, по-голям от САЩ, а именно: Европейския съюз!

Според този анализатор повечето европейски лидери са се убедили, че малоумното кремълско джудже няма да престане с кървавата инвазия след завладяването на УкраИна и че Европа няма практически време да се подготви за достоен отговор. Според Жданов дори Полша, която вероятно би била една от първите цели на кремълския боклук, въпреки милиардите, изсипани за самолети и танкове, няма да е готова през следващите 3 г. да отблъсне агресора!?!

От мен много поздрави на баба Меркел...

10298

13

AntiZ

29.12 2023 в 14:02

И това не е работа на един кремълски червей, както много смятат! Това е Огромната част от тази сган, наречена руснаци! Никога да не го размиваме с някакъв "режим". Това е манталитета на ордата, империя на злото или както искате я наречете. Заради тези изроди измислиха и думата"русофоб". Това не е страх, а презрение. Някой да е чувал германофоб? Или шведофоб...? Измет руска!

75

12

230 млрд баксов

29.12 2023 в 13:34

Безсилието на едно хУйло.
Джуджака видя че колкото и да вкарва в месомелачката, нищо не помръдва на фронта, освен да губи месо, самолети и кораби и затова реши да си отмъсти на цивилните.
По голям дебил от ниския император в блатната империя никога не е имало.
Но най-големите дебили са българските ватенки. Те мечтаят болния шизофреник да ги спаси от мира.
 
X

Да помогнем на украинските деца!