Украинският президент Виктор Янукович избяга в Харков

OFFNews 22 февруари 2014 в 11:09 7583 12

Украинският президент Виктор Янукович

Президентът Виктор Янукович е заминал в петък за Харков, в източната част на Украйна. Това заяви високопоставен американски дипломат, цитиран от AFP.

Аз разговарях с Министерството на външните работи и ми казаха, че Янукович е заминал за Харков за нещо като събрание, което се провежда там, обясни дипломатът, посикал да остане анонимен.

Това не е необичайно решение, тъй като често след важно политическо решение Янукович се оттегля в Харков, където е базата му, допълни американският дипломат.

За това, че Янукович е отлетял за Харков съобщи от трибуната на Майдана и опозиционният лидер Виталий Кличко.

От летището в Харков опровергаха информацията, че Виктор Янукович е пристигнал в града. Самолетът на президента Янукович не е кацал на летището в Харков, категорични са от летището.

Представителят на Янукович в парламента Юрий Мирошниченко обяви, че не е известно къде се намира президентът.

По-късно информацията за пътуването на Виктор Янукович в Харков беше потвърдена от съветника на президента Анна Герман. По думите й Янукович е заминал за Харков, за да се срещне с избиратели. Предстои му и изявление по местна телевизия. Янукович няма да присъства на срещата на депутати от югоизточните области, посочи Герман.

Според друга версия Виктор Янукович се намира в резиденция

В четвъртък беше съобщено, че частен самолет, на който са пътували синовете на Янукович заедно със семействата си, е бил върнат от Виена в Киев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews