Украински военни са спрели влизането на руски сили в съседен на Крим район

OFFNews 15 март 2014 в 18:49 16474 65

Снимка: БНТ

Украинските военновъздушни сили и парашутни войски са отблъснали днес опит на руските сили да навлязат дълбоко в съседен на Крим район, съобщи украинското министерство на отбраната.

Министерството посочва, че руските войски са се опитали да навлязат на територията на Херсонска област в Арбатска стрилка и веднага са били отблъснати. Украинските военни са използвали самолети, сухопътни сили и въздушно-десантен батальон при операцията. Въпросната територия е дълга ивица вдадена в морето земя успоредно с източната част на полуостров Крим, сега контролиран от руските сили, съобщава БНТ.

В Москва руското министерство на външните работи съобщи, че “в Украйна продължават да безчинстват бойци, включително от организацията Десен сектор, чиито лидери обявиха откриването на “източен фронт”, а в една от шивачните фабрики вече се шият срочно руски военни униформи, предаде ИТАР-ТАСС. Техни бойци са поели от Харков към Донецк и Луганск. Към Русия постъпват множество молби с искане да бъдат защитени мирните граждани, посочва дипломатическото ведомство, като отбелязва, че “тези молби ще бъдат разгледани”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!