Украински снаряди унищожиха пожарната в Донецк, изгоря и военното окръжие

OFFNews 17 юни 2022 в 20:33 3406 1

Пожарната в Донецк е унищожена

Снимка Известия

Пожарната в Донецк е унищожена, всичко е изгоряло напълно, твърди военният кореспондент на "Известия" Александър Сафиулин

Украински снаряди са подпалили и унищожили сградата на Министерството на извънредните ситуации в центъра на т. н. Донецка народна република Донецк, съобщи щабът на териториалната отбрана на проруското управление на областта.

„На територията имаше много техника, която се използваше от служителите на пожарната за спасяване на мирните жители. Всичко е изгоряло напълно. Това е целенасочена диверсия срещу спасителите, които през всичките тези дни излизаха да гасят пожари.“ – съобщи от местопроизшествието военният кореспондент на „Известия“ Александър Сафиулин.

Заради украинските атаки по думите му е спрял градският транспорт в Донецк, повреден е газопровод. Сепаратистите от Донецк, цитирани от федералната новинарска агенция ФАН, обвиняват украинската армия, че с обстрела на територии на Донецк са повредили електрозахранването, заради което без ток 76 миньори са се оказали заседнали в мина „Засядко“.

Според украинските Телеграм канали в Донецк в петък е горяла и военна база на руската армия, разположена в Киевския район на града. Според очевидци в района на пожара се чуват експлозии. Огромен черен стълб от дим се е издигал и над сградата на военното окръжие, в обявения за столица на ДНР Донецк.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2051

1

Propaganda

17.06 2022 в 22:01

Проруските терористи да ни реват.

Украйна да продължи дерусификацията на нашата Европа точно с методите на раските псета от дълбините на Азия. Само така се лекува раската чума.
 
X

Подкастът на OFFNews