Украински състезатели се отказват от игрите в Сочи заради сблъсъците в Киев

Ивайло Анев 20 февруари 2014 в 15:14 6849 10

Богдана Мацьоцкая и треньорът й Олег Мацьоцкий.

Състезателката по ски Богдана Мацьоцкая и треньорът ѝ Олег Мацьоцкий напуснаха игрите в Сочи, заради сблъсъците в Киев. 

"Вместо да реши конфликта в преговори с Майдана (на което се надявахме до последно преди заминаването за Олимпийските игри в Сочи), той потопи в кръв последните надежди на Украйна", обяви треньорът.

"При това той наруши вековния принцип на Олимпийските игри - мир във времето на провеждането им. В знак на солидарност с борците на барикадите на Майдана и в знак на протеста срещу бандитските действия срещу участниците в протеста, безотговорността на президента и неговото крадливо правителство, се отказваме от участие на Олимпийските игри в Сочи през 2014г.

Вечна памет на падналите герои за свободата на Украйна! Слава на Украйна и нейните герои!!!", допълни емоционалното си изявление, Олег Мацьоцкий.

Още вчера стана ясно, че някои от състезателите обмислят отказване от участието си в Олимпийските игри в Сочи. Първоначално официална причина за отказа от участие не беше посочен. Не постъпи и информация за травми и влошаване на здравословното състояние на спортистите. След това стана ясна истинската причина за напускането на спортистите.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков