Удар по Тръмп: Twitter забранява напълно политическата реклама

OFFNews 31 октомври 2019 в 08:44 2709 0

Джак Дорси

Любимата на американския президент Доналд Тръмп социална мрежа - Twitter - ще забрани напълно цялата политическа реклама по целия свят с мотива, че подобни послания "трябва да бъдат заслужени, а не купени".

"Рекламата в интернет е изключително мощен и много ефективен инструмент за търговските реклами, но тази сила води до значителни рискове, когато се отнася до политиците", заявява изпълнителният директор и създател на социалната мрежа Twitter Джак Дорси.

Съперникът на Twitter - Facebook наскоро спря забраната за политическа реклама.

Новината раздели представителите на политическите кампании за предстоящите президентски избори в САЩ през 2020 г.

Брад Паскал - мениджър на предизборната кампания на Тръмп - заяви, че забраната е "още един опит от левите да заглушат Тръмп и консерваторите".

На противоположното мнение е Бил Русо, говорител на кандидат-президента Джо Байдън. "Когато сме изправени пред избора между долари за реклама и почтеността на демокрацията ни, е окуражаващо да видим, че веднъж път парите не печелят", заяви той.

В отговор на действията на Twitter, основателят на Facebook Марк Зукърбърг защити политиката на компанията си. "Не мисля, че е правилно в демократично управление частни компании да цензурират политиците в новините", заяви той по време на телефонна пресконференция.

Забраната на Twitter влиза в сила на 22 ноември. Всички подробности за решението ще бъдат обявени на 15 ноември.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови