Убит и много ранени, сред тях и деца, при стрелба на парада на Супербоул в Канзас

OFFNews 15 февруари 2024 в 07:03 13120 7

Стрелба в Канзас

Снимка БТА/АП

Един човек е загинал и 21 души са ранени при стрелба в Канзас Сити по време на парад в чест на победата на отбора Chiefs на „Супербоул“, съобщиха властите, цитирани от АП и БТА. 

Сред ранените има 8 деца, заяви началникът на полицията в града Стейси Грейвс на пресконференция. Състоянието на пострадалите остава неясно. 

Засега канзаската полиция не съобщава никакви подробности за задържаните лица или за евентуален мотив за стрелбата близо до жп гарата Юниън, малко след края на парада. По-късно полицията на Канзас сити съобщи в "Екс", че е задържала двама души.

Според съобщенията градските власти са очаквали, че парадът ще събере над 1 милион души.

По-късно президентът на САЩ Джо Байдън призова Конгреса на САЩ да вземе мерки за контрол на огнестрелните оръжия, като заяви, че той и съпругата му Джил се молят за всички убити и ранени в Канзас, отбелязва Франс прес. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1005

7

Диоген

15.02 2024 в 14:12

духовно менте,то путкин и при Беслан не беше забелязан,но не му пречеше да нареди да избият един куп хора.
а да се подиграваш с такава трагедия е меко казано тъпо..но от теб и не очакваме нещо друго.

400

5

демотиватор

15.02 2024 в 08:35

Слепичко, от до към 50 м става чудесно с редовни упражнения и добър пищов (не руски) и далеч не всички престъпници, дори у САЩ, ходят с картечници или армейски автомати. А пушка и ти можеш да държиш там законно в колата, ако решиш (ジ)
Но можеш направи петиция "За всеки минувач- по един въоръжен полицай охранител да го пази!!!!!!" и забрана на всички оръжия(ама престъпниците ще си намерят незаконно)- успех желая!

305

4

Katz

15.02 2024 в 08:14

Очевидната руска намеса, стояща в основата на абсолютно всички масови стрелби в САЩ десетилетия назад, не трябва да отклонява нашите американски партньори от борбата срещу империята на миризливите ватенки, даже напротив. Поради факта, че преди да нападнат Украйна, още живееха в каменната ера сега, след като се домогнаха до лопати и чипове от перални, ще ги използват по най-мръсен начин да дестабилизират основите на най-великата имперска сила. Мръсни орки!

12078

3

edin slep

15.02 2024 в 08:06

Голяма страна, много откачалки, много оръжие...

Демотиваторче, какво ще направиш с пистолет, ако от 100+ метра някой стреля в тълпата с дългоцевно оръжие или зад дърво с пистолет? Той точност не гони - когото улучи - него.

1000

2

Зла свекърва

15.02 2024 в 08:00

Като се има предвид все по-ясната идеологическа инфилтрация на Русия сред разни крайно-десни индивиди в САЩ няма да се учудя, ако зачестяването на случаите в САЩ на стрелба срещу произволни хора на обществено място е свързано с някаква координирана команда от руска страна с цел дестабилизиране на САЩ и предизвикване на безредици вътре, с цел да се отклони вниманието на американците от външната им политика, и да се насочи към вътрешните им дела.

400

1

демотиватор

15.02 2024 в 07:42

Ако сред присъстващите почтени граждани бе имало едно двама - трима законно въоръжени (и тренирани на курсове), щяха за секунди да елиминират (завинаги) престъпниците и жертвите щяха да са многократно по-малко ✊
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика