Quantcast

Турски вицепремиер призова жените да не се смеят публично

OFFNews Последна промяна на 29 юли 2014 в 13:04 12240 16

Бюлент Арънч

Турският вицепремиер Бюлент Арънч се оплака в понеделник, че турското общество е изправено пред морален разпад и в тази връзка призова жените да не се смеят на публични места, а мъжете да не са женкари.

Арънч е държал реч за морала на церемония, организирана от партия му Партия на справедливостта и развитието на премиера Реджеп Тайип Ердоган по повод на ислямския празник Шекер Байрам, съобщи "Заман", цитиран от bTV.

"Сдържаността е от критично значение. Тя е предимство за една жена. Мъжът също е длъжен да я притежава. Той няма да е женкар, той ще остане верен на своята съпруга.

А жената ще познава своя махрам и немахрам (родственик, женитбата за когото е забранена – бел. ред.). Жената няма да се смее пред всички и няма да покаже своята привлекателност", призова вицепремиерът.

Според него някои телевизионни предавания, които причиняват "секс пристрастяване" сред тийнейджърите, както и лесният достъп до вредни сайтове, са основната причина за моралното разложение в обществото.

Това била причината за тревожното нарастване на случаите на насилие срещу жени.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

05.08 2014 в 15:54

Бюлент Арънч просто си настоява на стандартните ограничения на исляма. Коранът, Хадит и всички други ислямски книги, например "Разкази за пътника" (груб превод на Reliance on the Traveler) държат жената в робство. Смехът дразни Арънч, защото щастливата жена очевидно не се държи като робиня.
Напоследък ми изглежда, че немюсюлманите започват да разбират поне какво означава "ислям" и схващат колко малко се различава от фашизма. На мен ислямът ми изглежда дори по-зловещ от фашизма. Фашизмът поне не се е представял за миролюбива религия.

31.07 2014 в 16:06

А да бе, няма да се смеят жените само защото много олигофрени мъже не могат да си го държат в гащите. Аз имам по-добра идея - в пъти по-строги наказания за насилниците, за да им дойде акъла в главата. И може би малко публично порицание, за да знаят всички какъв е и да го избягват!

30.07 2014 в 14:59

То щеше да е смешно ако не беше тъжно и страшно ... С такива комшии наблизо като Ердоган и Путин, България може да стане доста опасно място за живеене

30.07 2014 в 14:57

Този може да се обедини с Путлер в борбата му със либерастията и демокрацията :D

30.07 2014 в 09:21

Този трябва много бързо да се застреля ...мустакат резняк.Аз предлагам жените да не се смеят публично, а на тях публично да им режат .. многоточията.

30.07 2014 в 03:23

Aми то в турските сериали дето ни ги продават все усмихнати, готини и модерни , че и с хубави балдъри моми виждаме.Я да вземат да си приберат труските сериали и да се държат сериозно, а?

29.07 2014 в 20:05

Деба и наздничавите му глупаци. Тъкмо бизнеса в Турция тръгна и теб сичко ще съсипят.

29.07 2014 в 19:10

Превелият новината, толкова ли поне по смисъл не Ви дойде на ум, че в турски език много често в разговорната реч бъдеще време на глагола изразява наложителното му наклонение? Преводът звучи напълно неестествено на български: "Жената няма да се смее пред всички и няма да покаже своята привлекателност", призова вицепремиерът."!!!

29.07 2014 в 16:34

Той Ердоган нали е дружка с Боко тиквата. Искаме такива порядки и за Болгарии! (Путин ми плати 20к рубли, за да напиша това)

29.07 2014 в 13:51

Жените да не се смеят, а за мъжете може. И партията се нарича партия на справедливостта. Трагедия.