Тунизийка спечели Мис Мюсюлмански свят с рецитал на Корана

OFFNews Последна промяна на 23 ноември 2014 в 14:02 8695 5

Победителката Фатма Бен Гефраш.

Снимка Adek Berry (AFP)

Победителката Фатма Бен Гефраш.

25-годишната тунизийска специалистка по информатика Фатма Бен Гефраш спечели четвъртото подред състезание за красота Мюсюлманска Мис Свят, съобщават световните агенции.

"Нека всемогъщият Аллах ми помогне в тази мисия и освободи Палестина. Моля ви, моля ви, освободете Палестина и сирийския народ", призова победителка в конкурса.

Като награда Мис Мюсюлмански свят получи златен часовник и поклонение в Мека.

Осемнайсетте финалистки в конкурса дефилираха в блестящи рокли, но с ислямско було. Журито ги оценяваше не само по красота, но и по способността им да рецитират стихове от Корана и да излагат възгледите си за исляма в модерния свят.

Конкурсът беше организиран в хиндуистките храмове в Прамбанан, Индонезия, които са обект от списъка на световното историческо наследство на ЮНЕСКО.

                                                                    Участничките в конкурса. Снимка: Adek Berry (AFP).

Организаторите на конкурса избраха нарочно това място на хидуистката вяра, за да покажат толерантността на исляма към другите религии.


Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

02.04 2016 в 13:19

Исляма като цяло е лъжа и измислица. Но тук обаче става за морал,(мюсюлманите са взели Християнския православен морал)който уви,ние православните християни пренебрегваме не обръщаме много внимание. Когато сме били под турско робство-християнските жени в Османската империя не са се обличали толкова разголено,както (пак уви) днес.Жените християнки са били с покрити тела и покрити глави. Носели са дълги рокли и дълги връхни дрехи,а главите им са били нежно покрити със забрадки(които се различават много от мюсюлманската забрадка и забулване). Днес повечето жени(българки и въобще балканските жени) ходят разголени;в магазините се продават (като че ли нарочно,намерено и тендециозно) къси и впити рокли,които разголват жената,а не я покриват. Това е унижение за жената(макар че жените не разбират това). Малко са жените,които се обличат прилично и са с покрити глави по време на Света Литургия.

24.11 2014 в 13:47

Според мен не е до религията, а до начипа, по който се интерпретира. В Ливан, например, жените носят къси поли през цялото време, докато в Саудитска Арабия, жените носят бурки.

23.11 2014 в 14:58

Не искам да бъда критичен, ама ако случайно пробутат един трявестит за участник и тоя си реди корана добре, овит в чершафи, тия може да си го изберат за мис и него. Как избират миската в конкурса, то и 200 кила свиня може да участва, само по физиономия ли гледат? Мис мюсли :Яде бой често, знае корана,няма средно и съжителства в мир с останалите любовници на мъжа й? Е това ли е?

23.11 2014 в 14:45

Циганска работа

23.11 2014 в 14:24

Е как ги оценяваха, като са толкова забулени и опашкулени? Сигурно критерият е бил, коя най-добре рецитира корана. Това е една ненормална религия, кой каквото ще да казва.