Троен скок на нелегалната имиграция в Канада от САЩ

OFFNews 24 август 2017 в 08:30 1751 3

Нелегалната имиграция в Канада от Съединените щати се е увеличила чувствително, предаде Ройтерс.

Канадските власти се опасяват от скокообразно нарастване на броя на кандидатите за убежище - въпрос, който подлага премиера Джъстин Трюдо на политически натиск преди парламентарните избори през 2019 г., казаха добре осведомени източници.

Нелегалните имигранти в Канада от САЩ са се увеличили повече от три пъти през юли и август. Броят им е достигнал близо 7000.

Голяма тези част от тези хора са от Хаити. Хаитяните ще загубят през януари временния си статут в Съединените щати на защитена категория и вече ще подлежат на депортиране.

Канадските власти смятат, че граждани на Салвадор, Никарагуа и Хондурас, които ще загубят защитеното си положение в САЩ в началото на следващата година, също може да поемат на север.

Повечето от новодошлите в Канада отиват във френскоговорящата провинция Квебек - нещо, което предизвика протести от страна на опозиционни политици и антиимигрантски групи.

Либералите на Трюдо се нуждаят от подкрепа в Квебек, за да компенсират очакваните загуби на други места преди изборите през октомври 2019 г.

Ако обаче управляващата партия предприеме прекалено строги мерки, то тя ще рискува да загуби своята от дълго време култивирана репутация на откритост и толерантност.

"Правителството е в истинско затруднение по този" въпрос, каза един от цитираните източници.

Канадският премиер призова кандидатите за убежище да не пресичат границата извън официални пунктове, предаде Франс прес.

"Няма да имате преимущество, ако изберете да влезете в Канада по нередовен начин. Трябва да спазвате правилата, а те са много", предупреди Джъстин Трюдо след края на правителствено заседание, посветено на увеличаването в последно време на кандидатите за убежище в Канада, пресекли границата пеша.

Източник: БТА

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25665

3

Victimized

24.08 2017 в 20:49

""Няма да имате преимущество, ако изберете да влезете в Канада по нередовен начин. Трябва да спазвате правилата, а те са много", "

Значи когато оня портокал Тръмп говори за ограда с която ще спира НЕРЕДОВНОТО преминаване, го изкараха расист и нацист, изопачаваха му думите обрисувайки го като крайно десен, като по този начин създадоха невиждано гражданско разединение в САЩ за последните над 50 години.
Истината е, че манипулаторите на модерната история ползват всякакви подобни трикове за да моделират общество което е на нож заради теми за лесбийки, педали, религия, и като цяло всичките са неща които нямат никакво отношение към подобряването на живота за хората , и това само и само да не гледа към общата картинка, за да могат тези дето си ни доят да продължават спокойно...