Трети кандидат за президент вероятно ще дестабилизира кампанията на Байдън

OFFNews 09 март 2024 в 11:01 2083 0

Засега конкретно име на кандидат не е посочва, но през следващата седмица

Снимка Getty Images

Засега конкретно име на кандидат не е посочва, но през следващата седмица "Без етикети" ще издигне кандидат

Трети кандидат за президент от движение "Без етикети" може да дестабилизира президентската кампания на Джо Байдън, предаде Франс прес.

"Без етикети" се представя като "национално движение на разумните американци". През следващата седмица движението ще започне процес по излъчване на кандидат за президент. 

Засега конкретно име на кандидат не е посочва, но американски медии съобщават, че няколко политици, свързани с движението са отказали да се кандидатират за президент.

Представители на демократите изразиха опасения, че движението ще отнеме гласове от Байдън, което в крайна сметка може да е от полза за републиканеца Доналд Тръмп.

Лидерът на движението Майк Роулингс очаква, че 800 делегати ще гласуват почти единодушно в подкрепа на издигането на кандидат за президент.

Райън Кланси, отговорен за стратегията на движението, заяви, че на 14 март ще обяви процес за официален подбор на кандидат за президент.

"Без етикети" е основано през 2009 г. от Нанси Джонсън, която е участвала в събиране на средства за демократите. Лозунгът на движението е "Нито вляво, нито вдясно. Напред". В интернет движението се представя като решение за многото избиратели, които не са удовлетворени от избор между Байдън и Тръмп.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки