"Transparency International": Светът да забрани офшорките

OFFNews Последна промяна на 05 април 2016 в 08:35 2454 6

Международната антикорупционна организация „Transparency International” ("Прозрачност без граници") призова международната общност да приеме законодателство, забраняващо офшорните компании, предаде Би Би Си.

Мярката се предлага във връзка с разкритията, съдържащи се в Панамските документи.

„Свързаното с Панамските документи разследване разкрива тъмната страна на световната финансова система, в която банки, юристи и професионални финансисти позволяват укриването в тайни компании на неправомерно натрупани капитали.” – посочват от организацията.

Според „Transparency International”, държавните лидери трябва да се съберат и да забранят компаниите, които култивират мащабна корупция и помагат на замесените в нея да се възползват безпрепятствено от богатства, натрупани по нечестен път.

Организацията призовава страните от G-20 да гарантират публичния достъп до фирмените регистри и да прилагат санкции срещу държавите, които не изпълнят това изискване.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

05.04 2016 в 13:22

Четох в Reddit че като попитали редактора на "Зюдойче Цайтунг" защо няма американци в списъка, той отговорил "о, почакайте да видите какво се задав!"

05.04 2016 в 12:22

"Офшорните" механизми са вени по които тече отрова. Отровата "мръсни пари".А главата си мисли, че може да съществува отделно от тялото.

05.04 2016 в 09:12

ХАхахах поредните анонимници искащи забрана за извора от който пият и те... Как си представяте, че страните от Г-20 ще забранят Офшорките при положение, че всички те са им най-големите клиенти!? Еба*и евтиното лицемерие, нека си подскачат разни там защитници на правдата и си мислят, че политиците се борят за благото на останалите... Ей събудете се, ако не си вътре, значи си вънка ....

05.04 2016 в 09:06

Далеч съм от теориите за"Световната конспирация".И въпреки това,Светът е пари,залежи,корпорации,интереси,личности и още много пари.Не се сещам,как една вече добила традиции и практики,схема на "оф шор"/зад брега-не на наша,британска територия/,ще бъде преустановена.Прекалено много пари стоят зад тези практики.И прекалено дебели интереси.Едва ли Светът не знае,какви билиони преминават от там от сделки с наркотици,оръжие,нелегален трафик на хора,софтуер и пр.,и пр.Едва ли Светът,не знае,колко хиляди видни,едри фактори в бизнеса и политиката,се възползват от"зад бреговете".
"Светът"и/или"Международната общност"са юридически безмислени понятия.Парите нямат националност,цвят или мирис.

05.04 2016 в 08:49

Нещо за Rothschild Trust North America AME LLC - Reno, Nevada споменали ли са от Transparency International?

Щото ако не, леекинко няма смисъл да се пенят. Целта на всичките тия глупости е тръста на Ротшилд да стане единствената "офшорна зона" и всички да си крият данъците само при тях.

http://www.bloomberg.com/news/articles/2016-01-27/the-world-s-favorite-new-tax-haven-is-the-united-states

05.04 2016 в 08:48

2007г. - САЩ нанасят удар по 80 швейцарски банки, обвинявайки ги че помагат на американски граждани да укриват доходи

2010г. - САЩ приемат закона FACTA който фактически принуждава банки в други страни да се отчитат на САЩ за сметки на американски граждани

2014г. - 47 държави приемат програмата за икономическо сътрудничество CSR - европейският аналог на FACTA.

Само че САЩ игнорират CSR.

2015г. - в Невада и Южна Дакота се създават най-големите офшорни зони в света без никаква отчетност и данъци. Основателите?

Rothschild Trust North America AME LLC - Reno, Nevada.
Trident Trust - Sioux Falls, South Dakota.

2016г. - след като 400 журналиста работят цяла година, предоставят "разкрития" които не включват нито един американец и нито един сканиран документ.