Тръмп внесе жалба за нередности при вота в Невада в полза на Клинтън

OFFNews 08 ноември 2016 в 23:57 6135 4

Юристите от предизборната кампания на кандидат-президента на републиканците Доналд Тръмп внесоха иск в съд в Невада за нарушения на изборното законодателство в Лас Вегас в полза на кандидата на демократите Хилъри Клинтън. 

Юристите на Тръмп обвиняват чиновник от окръг Кларк, че е разрешил избирателна секция в Лас Вегас да остане отворена след разрешеното по закон време миналата седмица, което е позволило на повече хора да участват в изборите. 

По закон секциите трябва да останат отворени, за да гласуват избирателите, застанали на опашка до 20 часа, когато секциите трябва да затворят. Според щаба на Тръмп обаче в избирателна секция в посещаван от испаноезични американци пазар е било позволено да гласуват на граждани, наредили се на опашката след 20 ч.

От предизборния щаб на Тръмп настояват бюлетините от тази избирателна секция да бъдат държани отделно от другите бюлетини за евентуално съдебно оспорване на изборните резултати в щата Невада.

Невада е един от щатите, където надпреварата между Тръмп и Клинтън е най-оспорвана. Все пак се смята, че в Лас Вегас избирателите са гласували в полза на Клинтън.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

63994

3

Red or Dead

09.11 2016 в 00:29

Професоре, нещата и в 2 държави се развиват по едно и също време и по един и същ начин.....сега гледах предаването на Слави, беше на живо и хора му се обаждат и го призовават да “поведе народа“......не съм чак такъв оптимист като теб,след Брекзита си мисля, че PURE EVIL се е презастраховал, дано се окажа лош пророк..

63994

1

Red or Dead

09.11 2016 в 00:11

Той и Слави внесе жалба, ама кво от туй.......Гробаджиите са едни и същи и тук и в пиндостан, е нали всички са рожби nа PURE EVIL..


 
X

Да помогнем на украинските деца!