Тръмп уволни прессекретаря си - засенчвал го

OFFNews 01 август 2017 в 09:31 4168 2

Само 10 дни след като го назначи, Доналд Тръмп уволни директора на комуникациите в Белия дом.

Антъни Скарамучи си отива заради "неприлични коментари", пише "Ройтерс".

"Г-н Скарамучи усети, че е най-добре да даде възможност на началника на канцеларията Джон Кели да започне на чисто и да изгради своя екип. Пожелаваме му всичко най-добро", се казва в съобщение на Белият дом.

Миналата седмица Скарамучи направи нецензурни изказвания пред сп. "Ню Йоркър", в които атакува тогавашния началник на канцеларията на Белия дом Райнс Прибъс и главния президентски стратег Стивън Банън.

"Президентът определено усети, че коментарите на Антъни бяха неподходящи за човек на такъв пост, и не искаше да обременява генерал Кели", каза говорителката на Белия дом Сара Сандърс. Пенсионираният генерал Джон Кели зае вчера поста началник на президентската канцелария и според служител на администрацията именно той е поискал отстраняването на Скарамучи.

Целият персонал сега ще се отчита пред Кели, включително дъщерята на Тръмп - Иванка, и президентският зет Джаред Къшнър, което е промяна в сравнение с досегашната процедура в Белия дом при управлението на Тръмп.

Освобождаването на Скарамучи е поредната кадрова промяна в президентската администрация. Тя става в момент, когато вътрешните борби в Белия дом излизат наяве. Напрежението стана видно миналата седмица, когато Скарамучи отправи нападки срещу Прибъс и Банън. Скарамучи обвини Прибъс за изтичане на информация в медиите. Прибъс по-късно подаде оставка.

Според близки до Белия дом източници, цитирани от СNN, Тръмп е уволнил Скарамучи, "за да покаже кой е шефът", посочва ТАСС. По думите им Скарамучи е освободен, защото пренасочил вниманието на медиите от Тръмп към себе си. За няколко дни името на Скарамучи станало доминиращо в медийните заглавия, а това никак не се харесало на Тръмп, който е свикнал да бъде в центъра на вниманието.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови