Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Тръмп уволни министъра на правосъдието на САЩ

OFFNews 31 януари 2017 в 07:21 5903 5

Тръмп уволни министъра на правосъдието на САЩ

Доналд Тръмп уволни изпълняващата длъжността министър на правосъдието и генерален прокурор на Съединените щати Сали Йейтс, след като тя открито разкритикува решението му да се забрани достъпа на бежанци от седем мюсюлмански държави в страната. Междувременно, продължават многобройните протести срещу президентския указ.

Тръмп е уволнил и началника на Службата за митнически и граничен контрол Дейниъл Регсдейл и назначи временно на негово място Томас Хоуман. Службата е подчинена на министерството на вътрешната сигурност, оглавявано от Джон Кели.

Не се съобщават причините за уволнението на Регсдейл, но се предполага, че то е свързано с проблемите, възникнали около приложението на указите на Тръмп за ограничаване на имиграцията в САЩ, уточнява БТА.

Американският президент забрани влизането в страната на граждани от 7 мюсюлмански държави, което предизвикаха масови протести в САЩ. Указът на Тръмп беше посрещнат с критики в страната и Европа. В същото време във Великобритания в петиция бяха събрани над един милион подписа срещу посещението на американския президент на Острова. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!