Тръмп обърка японския премиер: насрочи среща, без да уточни мястото и часа

OFFNews 17 ноември 2016 в 08:52 4853 5

Снимка AFP

Един ден преди първата официална среща на новоизбрания американски президент Доналд Тръмп с чуждестранен лидер - японския министър-председател Шиндзо Абе - японските власти казват, че нямат представа кога и къде в Ню Йорк ще се състои въпросната среща, нито кой ще бъде поканен, както и на кого трябва да се обадят, за да попитат.

Несигурността за разговорите показват трудностите, които Тръмп изпитва в превъплъщението му от бизнесмен в президент, отбелязва агенция "Ройтерс"

Японски и американски официални представители казаха, че Държавният департамент не е бил включен в планирането на срещата.

"Имаше много объркване", признава представител на японската делегация.

Срещата била договорена едва миналата седмица, но Тръмп и съветниците му били заети със срещи, свързани с новите назначения в администрацията на президента.

Понякога световни лидери планират по-свободно двустранните срещи на регионално ниво, но не е обичайно това да се случва при посещения на чуждестранни лидери в САЩ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

77927

3

El Commandante

17.11 2016 в 11:17

E, aй ся подробности.
Ми на копчетата ве майна, пет часа...

14355

1

neverland

17.11 2016 в 09:33

Е, Тръмп е виновен до толкова, че не е назначил читава администрация, която да му движат нещата. А че той няма тръгне да върти шайбата и да се обяснява за час и място е ясно. Явно го е закъсал откъм кадри.
 
X

Подкастът на OFFNews