Трафикът на камиони към Дувър в Англия се движи бавно

OFFNews 28 декември 2020 в 19:23 2439 0

В навечерието на Коледа стотици камиони бяха блокирани на пристанището в Дувър. Макар трафикът значително да се подобри, той все още е бавен.

След новите изисквания за преминаване от Великобритания към Франция след отрицателен тест за коронавирус трафикът на камиони в област Кент, Великобритания, се движи бавно, информират от Външно министерство.

От ведомството съветват шофьорите на камиони да следват указанията на @KentHighways and Highways England за последните актуализации на трафика, преди да отпътуват за Кент.

За да напуснат Англия, шофьорите на камиони трябва задължително да си направят бърз тест за COVID-19. Неспазването на това изискване ще доведе до отказ за пътуване през всички пристанища.

За шофьори на камиони тестове за COVID-19 не се предлагат в нито едно медицинско заведение в района на област Кент. По информация на посолството ни в Лондон местата, на които шофьорите на камиони могат да си направят тест за COVID-19, са:

- За тези, които се отправят към пристанището на Дувър, тестът се извършва на летище Манстън, преди да отпътуват за Дувър. Пощенският код за въвеждане за пътуване към нужния вход на летище Манстън е CT12 5BL, уточняват от МВнР.

- Тестване за COVID-19 се провежда и на кръстовище 8 на M20 за шофьори на тежкотоварни автомобили, които се отправят към Eurotunnel.

Шофьорите трябва да са в камиона си и да останат в него, освен ако не е поискано да го напуснат от член на полицията в Кент или медицински персонал. Определената социална дистанция от 2 метра трябва да се спазва. Резултатът от теста излиза след 40 минути. Ако резултатът на шофьора е отрицателен, ще бъде насочен към отправната му точка. Ако резултатът от теста е положителен, допълнителна информация ще бъде предоставена на място, като ще се извърши допълнителен PCR тест и ще бъде оказано нужното съдействие.

Осигурени са храна и вода по време на чакането.

Допълнителна информация може да бъде получена на следните интернет страници:

https://extranet.dft.gov.uk/kent-disruption-response/

https://www.gov.uk/government/news/covid-19-testing-for-hgv-drivers-using-the-port-of-dover-or-eurotunnel

При необходимост от съдействие българските граждани могат да се свържат с посолството ни в Лондон на тел.: +44 20 7581 3144; +44 20 7584 9400, +44 20 75893763.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови