Тих протест: Московчани устроиха мемориал на жертвите от руския ракетен терор в Днипро

Полиция арестува хаотично минувачи, с надежда да разкрие кой носи цветя, две патрулки пазят паметника на Леся Украинка

OFFNews 17 януари 2023 в 20:55 8894 13

 Леся Украинка

Снимка Холод

Паметникът на Леся Украинка

Смели московчани устроиха мемориал на жертвите от руския ракетен терор в Днипро в сърцето на Москва при паметника на Леся Украинка.

Тихата съпротива вбеси тайните и униформените служби, които поставиха скрити и явни постове, в надежда да заловят хората, които оставят цветя в подножието на паметника. Леся Украинка (Лариса Петривна Косач) е известна украинска писателка, преводачка и драматург, живяла в периода 1871-1913 година.

Незнайно как след ракетния удар по жилищна сграда на бул. "Набережна Перемоги" в Днипро в основите на пиедестала в Москва, върху който е изправена бронзовата скулптура на Леся Украинка на срещу хотел "Украйна" на бул. "Украински", водещ до Киевската гара в Москва, в памет на загиналите се появиха цветя и детски играчки. До пиедестала беше оставена и черно-бяла снимка на разрушения от руската армия вход на 9-етажната сграда.

В социалните мрежи започна препредаване на мълчаливата съпротива, а това мобилизира руските власти да търсят кой съчувства и симпатизира на жертвите на кремълския терор. На булеварда до паметника започна да дежури патрулка, а във вторник вечерта телеграм каналът SOTA съобщи, че патрулките вече са две. По информация на канала униформените спират хаотично и избирателно минувачи, с надежда да заловят някого, който се е запътил с цветя към паметника.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1042

12

danvan

18.01 2023 в 11:58

Ама от руZки подлоги и оркопоклонници. За щастие броят профили не означава брой реални хора. 7-8 човека са, с безброй профили. Слагайте им минуси и не ги хранете като им отговаряте. Адресиран към трол коментар (и тролската реакция с 5 коментара) РАЗВОДНЯВА темата. А това е целта на путинските тролове. ИГНОРИРАЙТЕ ГИ, минус е достатъчен!
Не позволявайте на троловете да формират обществено мнение и нагласи. Имат безброй профили, от които си слагат взаимно плюсове и така мненията им изглеждат меродавни.

22548

11

dolivo

18.01 2023 в 11:00

Жертвите в Донбас преди 2022 никога не са надминавали фона на обикновените криминални прояви

При това, Русия е води много операции и беше напълнила с агентура

2550

10

alfakentavur

18.01 2023 в 08:47

Рашистката подлога бай Пешо с всеки коментар пише измислици и глупости на кило.

"Войната в Донбас" е предизвикана от Путлер и това също е военно престъпление. Освен това, тази "война" има в последните години все по-малко жертви, а през 2021 г. са от порядъка на 30-тина души. И затова Путлер започна истинска война на 24 февруари.

А протести в САЩ имаше за всяка тяхна намеса където и да е. Когато и да е. В САЩ даже непрекъснато има някой луд пред Белия дом, който сам си носи какъвто плакат е решил да си направи. И ако не нарушава обществения ред, никой нищо не му прави. Във всяка цивилизована държава има всякакви протести непрекъснато.

В СССРайха ги смазват със сила, арестуват стотици и те прибират и за лист хартия, на който пише "Две думи".

Когато стрижем по площадите рашистките подлоги, както през 1945 г. са стригали френските метреси на нацистите, кой ще стриже бай Пешо. Аз не искам да го доближам дори, защото сигурно мирише на руска канализация.

-1650

9

ob1

18.01 2023 в 07:58

Мхмм, излез на червения площад с празен лист А4 и ела да ми приказваш за цензура, руZка подлого.

-5840

8

Алфа пак ръсиш глупости из коментарите. След Виетнам бяха 2 войни в Персииския залив, Либия, Югославия, Ирак, Йемен, Сомалия, Хаити, преврата в окрайна и войната в Донбас 2014 - 2022 и т.н. Особено последната е показателна, за тоталната цензура в Европа и САЩ.

865

7

Constanza

18.01 2023 в 07:21

Е, стригали са беззащитни жени по площадите, но и до днес във Франция не е удобно да споменаваш за нацистката окупация, да не би да се засегне някой колаборационист или потомците му.

2550

6

alfakentavur

18.01 2023 в 05:21

Понеже една от редовните мантри на рашистките подлоги е уотабаутизмът и за всяко военно престъпление на Путлер да се сравнява със САЩ.
Хайде, мекеренца отворени, да сравним протестите в САЩ по време на войната във Виетнам и тези в Рашистан.
Да сравним и медиите. Защото публикациите на Вашингтон поуст и Ню Йорк Таймс на доклада на ЦРУ са такъв удар по Никсън, какъвто в СССРайха няма да се случи никога и на една стотна.
Хайде да сравняваме!

А днес продължавайте да "оправдавате" новите фашисти и да заработвате копейки. Скоро ще ви стрижем до голо по площадите като френските метреси на нацистите след края на Втората световна.

4738

5

Того

18.01 2023 в 03:42

Браво, за това се иска голяма смелост! Репресиите в Русия са много голями, за жалост, джуджето от Кремъл това го умее, но ще дойде Видьов ден и за него.

865

4

Constanza

17.01 2023 в 22:04

То и в България при режима хората не бяха особено храбри.
 
X

Да помогнем на украинските деца!