Тереза Мей обвини европейски политици в заплахи към Лондон

OFFNews 03 май 2017 в 18:53 5145 6

Снимка BBC

Британският премиер Тереза Мей обвини европейски политици в отправяне на заплахи към Великобритания с цел да повлияят на предстоящите избори в страната. 

Това изявление Мей направи пред Даунинг стрийт 10, след като по-рано днес бе приета от британската кралица Елизабет Втора, за да я информира за разпускането на парламента и насрочването на парламентарни избори на 8 юни, съобщи Франс прес, цитирана от БТА.

Мей посочи, че европейски представители и европейски политици се опитват да се бъркат и да влияят на предстоящите британски парламентарни избори, като филтрират съдържанието на разговорите за Брекзит, без да посочи конкретни имена.

Тя подчерта, че в Брюксел има хора, които не искат да има успех на преговорите за напускане на Великобритания на ЕС. 

Тя каза, че в последните няколко дни в пресата на европейския континент e имало неправилно тълкувание и неправилни интерпретации на британската позиция за Брекзит.

Мей припомни, че който и да бъде избран за следващ премиер, той ще трябва да постигне възможно най-добрата сделка за Великобритания в преговорите с ЕС, допълва ДПА.

"В последните няколко дни ние видяхме колко трудни се очертават да бъдат тези преговори", заяви Мей, цитирана от ДПА и Ройтерс.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8695

6

дърт комуняга

03.05 2017 в 22:53

Лорд Биконсфилд умря! От Лондра от Батак всичко честно се засмя! /с/ Иван Вазов
Кой ебал , ебал - кака се ожени /с/ народна поговорка. Англичаните да духат супата!/с/ Пенев

23293

4

Стефан

03.05 2017 в 21:29

Това не го вярвам. Всички знаят, че такива неща правят само Злият Путин, и предвожданите от него Руски Хакери.

Хе, честито на бившата велика, и на предводителката и. Вие 10 века се бъркате в живота на света, и му палите чергата. Сега просто е дошъл реда да изгорят вас като одеало с дървеници.

13780

3

Перко

03.05 2017 в 20:29

В типично английски стил - хем да ни няма, хем да сме в далаверата. Прав е д-р Филипов в последните си дневници, че ако продължават така "...И от великото Обединено кралство ще остане само кралицата…"

63994

1

Red or Dead

03.05 2017 в 19:06

СТАРХИДИЯ МУ!
 
X

Подкастът на OFFNews