Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

ЦРУ опроверга шефа си за руската намеса в изборите в САЩ

OFFNews 20 октомври 2017 в 08:15 3877 0

Марк Помпейо

Руската намеса в президентските избори на САЩ не е повлияла на крайния резултат - това заяви директорът на ЦРУ Майк Помпейо, като веднага след това изказване от Агенцията поправиха своя директор.

Изявлението на ЦРУ след това на Помпейо казва, че позицията на Агенцията не се е променила, а "директорът не е имал предвид обратното".

ФБР, ЦРУ и Националната агенция по сигурност на САЩ са обединени около мнението, че руската намеса не само е повлияла на изборите, а е причина Тръмп да стане президент, пише Си Ен Ен.

Най-високопоставеният демократ в комисията по разузнаване на Камарата на представителите на американския Конгрес Адам Шиф разкритикува Помпейо за това изказване.

"Бях дълбоко разочарован да науча, че директорът на ЦРУ Помпейо е заявил, че разузнавателната общност е установила, че руската намеса в нашите избори не е повлияла върху резултата. Всъщност разузнавателната общност не е установявала подобно нещо, нито би могла", заяви Шиф.

Изявлението на Помпейо изглежда странно на фона на това, че през това лято, попитан дали Русия се е опитала да влияе на изборите, шефът на ЦРУ отговори "Разбира се, месили са се в изборите и преди това. Правят го от адски много време."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!