Ципрас се съгласил на условията на кредиторите, с "малки корекции"

OFFNews Последна промяна на 01 юли 2015 в 13:29 11643 48

Гръцкият премиер Алексис Ципрас е готов на споразумение с ЕС след малки корекции в предложенията на международните кредитори.

Това става ясно от писмо, което Ципрас е изпратил късно снощи до Европейската комисия, Международния валутен фонд и Европейската централна банка, съобщи Financial Times, откъдето притежават и копие на писмото.

Гръцкото правителство потвърди, че е изпратило на кредиторите ново предложение, включващо серия корекции на предложението на ЕС. 

В писмото до Брюксел Ципрас обяснява, че приема повечето условия на председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер, но иска да се наложат някои корекции.

Сред тях са запазване на специалната 30-процентна отстъпка за гръцките острови, много от които се намират в отдалечени и трудни за снабдяване райони.

Освен това Ципрас настоява още да се забавят част от пенсионните реформи.

Гръцкият премиер бил готов и да отмени насрочения за неделя референдум, ако предложенията му бъдат приети и се стигне до споразумение. 

В писмото гръцкият премиер настоява социалните добавки за бедните пенсионери да бъдат намалявани постепенно до края на 2019 г., което е доста по-голям период от предложенията на кредиторите.

Освен това Ципрас настоява отрязването на разходите за отбрана да се случи до 2017 г., а не до края на тази година, каквото е искането на ЕС. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

02.07 2015 в 01:04

ооо, Балкански, виждам нещо към правото си тръгнал да се упражняваш :) това балканско право ли е ... или нек'во си твое измислено ?
нали беше демокрация ? как изведнъж стана управлявана от диктатор ?
или вечерните течности пак объркаха нещата ?

01.07 2015 в 22:38

кефиш публиката, Балкански ! ... особено надвечер. творецът на новото право :) ... балканското право.
предлагам ти да запретнеш ръкави, да наточиш перо и още една каничка от същото, и да подкараш едно есе на тема: "течностите по вечерно време и тяхното творческо въздействие върху болния балкански мозък" ?
ако пък прецениш, че не съм нацелила темата - спокойно би могъл да замениш "мозък" с "индивид".
уж демокрация, пък била управлявана от диктатор ??? (имаше един виц за Чапаев - две колеленца, две остриенца ... и култовото съкращение "п.г.к.". та и твоето творчество толкоз.

01.07 2015 в 20:07

Балкански, ама добре сучеш и въртиш опашка на "червените" гърци само, че малка подробност "омразния дълг" не върви и на книга и на дело - не става дума за Сомоса, а полковниците, макар и "черни" - не трупаха дългове и нямаха проблем със съкращаване на разходите за отбрана, и тогава гърците емигрираха - за да бачкат в Англия Австралия и САШ, не се лензеха, и не чакаха българи да им свършат работата, докато се зъбят, и не се зъбеха, ами се усмихваха на германците и викаха "данке".
Май са надошли след 1990 г. премного от любимите ти "пиндоси" (правилно: гърци от Крим и Абхазия) и са научили местните на мързел, а трудолюбивите с години се чудят в Мелбърн, WTF .

01.07 2015 в 19:50

ГРЪЦКАТА КАЛЯСКА НЯМА ДА СЕ ПРЕВЪРНЕ В ТИКВА, ДОКАТО БЪЛГАРСКАТА КАРУЦА ВЕЧЕ Е В КАЛТА, БЛАГОДАРЕНИЕ НА ЕДНА ТИКВА

01.07 2015 в 19:42

Дълговете натрупани от диктаторски или тоталитарни режими, за лично облагодетелстване на управляващите, в ущърб на интересите на нацията, НЕ следва да бъдат изплащани. Подобни дългове се приемат се за личен дълг на режима, а не дълг на държавата. Разглеждат се като договор подписан под принуда.

По международното право съществува опцията подобни „омразни” дългове да не се връщат, тъй като са неморални; създадени в разрез с Конституцията, подтискайки народа, чрез измама, и т.н.

След смяната на политическия режим, новата власт не отговаря за дълговете натрупани от предишната и един вид наказва кредиторите подкрепили бившите недемократични управляващи.

Това е основание не само ГРЪЦКИЯТ ДЪЛГ ДА НЕ БЪДЕ ИЗПЛАЩАН, но и България да предяви претенции за нелегитимно изплащане на натрупаните по време на комунистическия режим подобни "омразни" дългове, които СеДеСарската шайка призна на западняците, за да може самата тя да граби страната. Обаче ШОРОШОИДИТЕ това го премълчават, за да се харесат на еврогейско-педероатлантическите си господари. Омерзен съм.

01.07 2015 в 19:23

балкански, за младежта тия цитати нищо не значат. ич не се аби, дори не ги забавляваш.

01.07 2015 в 19:16

Коректното заглавие трябва да бъде "...се БИЛ съгласил...", това между другото де.

Сега започва голямото клатене на еврогейско-педероатлантическата шайка - гърците започнаха първи, следват испанците, после португалците, италианците и така НАРОДИТЕ на Европа ще отхвърлят прогнилата ДЕМОНОКРАЦИЯ.

Хората се събуждат, колелото на историята се върти, червените знамена ще залеят континента. С ВАС СМЕ, ДРУГАРИ!

https://www.youtube.com/watch?v=mqz8moo5N5c

01.07 2015 в 18:17

Червените боклуци се запениха от зор. Не е шега работа - лъснаха лъжите и измамите на гръцките "дрОгари" и лошите капиталисти повече няма да "дават". И като се има предвид силната дружба между двете "братски" партии и факта че нашите цоциалисти също засмукваха по нещичко то това "даване", работата стана зле...
И по тази причина дрОгарите дружно се хвърлиха на амбразурите и започнаха да постват безкрайни постинги, па дано някакси се размине... Ама надали... :-)

01.07 2015 в 17:41

До №40....Алооо СМЪРДЯЛНИКЪТ, гледам пак си на всяка манджа мирудия хихихихихихииии

Айде бре ПЕНДЕХО, дека одиш, а ти го навра у вмирисаниЮт пърдялник хихихихиииии
Кажи нещу за рУк мОзиката, там си най-силИн, прозата ти е направо кат на Ерих Мария Ремарк ххихихихихииииииии

Я вземи се изкажи ЕнтЕлигиЕнтнУ като вещ познавач на рок музиката как беше кУнцертЧитУ на Джудъс и твоите любимци ТИКВЕТАТА хихихииииииии

Всички разбрахме какъв купон си спретнал в Каварна хихихииии чак видният миниЦтър Пиер Москоофф ти бил спретнал едно разтриване на УШАЦИТЕ хихихихихиииииииииииии много силнУ били свирили тези в Каварната хихихиххихихииии, да уточним пак те Хелоуин и онез “Сестричките“ пък били излезлИ без ТЪПАНАРИН си реднал, сигур да си дялкат повечко парички хихихихихиииии

Ма ти си бил многУ тъпа лейка, поне пиши тук по наредичкУ ако искаш да сЪ ни излагЪш или пък обраното пиши си все така хихихихиииии мен спИциално много ме забавляваш, само онзи ГEРБЕРАСТКИЯТ ДЕБИЛ-ХОМОАНИМЕТУ тий конкуренцийка хииииии

01.07 2015 в 17:37

До №40....Алооо СМЪРДЯЛНИКЪТ, гледам пак си на всяка манджа мирудия хихихихихихииии

Айде бре ПЕНДЕХО, дека одиш, а ти го навра у вмирисаниЮт пърдялник хихихихиииии
Абе марулоооо кви вили шъ купуваш ти мари, има да чукаш тука още баячка минуси и да драштиш бая глупотевинихихихихиии

Кажи нещу за рУк мОзиката, там си най-силИн, прозата ти е направо кат на Ерих Мария Ремарк ххихихихихииииииии

Я вземи се изкажи ЕнтЕлигиЕнтнУ като вещ познавач на рок музиката как беше кУнцертЧитУ на Джудъс и твоите любимци ТИКВЕТАТА хихихииииииии

Всички разбрахме какъв купон си спретнал в Каварна хихихииии чак видният миниЦтър Пиер Москоофф ти бил спретнал едно прегледче на УШАЦИТЕ хихихихихиииииииииииии много силнУ били свирили тези в Каварната хихихиххихихииии, да уточним пак те Хелоуин и онез “Сестричките“ пък били излезлИ без ТЪПАНАРИН си реднал, сигур да си дялкат повечко парички хихихихихиииии

Ма ти си бил многУ тъпа лейка, поне пиши тук по наредичкУ ако искаш да сЪ ни излагЪш или пък обраното пиши си все така хихихихиииии мен спИциално много ме забавляваш, само онзи ГEРБЕРАСТКИЯТ ДЕБИЛ-ХОМОАНИМЕТУ тий конкуренцийка хииииии