Стрелков посъветва Кремъл да не предприема нова офанзива в Украйна. В блато сме!

OFFNews 05 февруари 2023 в 18:04 13838 11

Гиркин

Снимка Стоп кадър

Игор Гиркин-Стрелков

Руският терорист Игор Гиркин-Стрелков предупреди Кремъл да не предприема нова пълномащабна офанзива срещу украинските градове. Той с тъга признава, че руската армия няма да успее да победи.

"Изпаднахме в поредното блато, стоим и не е ясно какво чакаме. Точно както през 2014 г., нашето правителство предприе стъпки, очакваше съвсем различен резултат, а когато резултатът се оказа печален, замръзна и зачака. През есента бяха предприети мерки, за да не се стигне до бързо поражение, да се постигне равнопоставеност на фронта. Щом се появи този паритет, те веднага натиснаха спирачките с надеждата, че нещата ще се оправят от само себе си", казва покрусеният Гиркин.

Той отбеляза, че руската пропаганда продължава да внушава, че "Украйна е на път да се разпадне, няма да се налага нова мобилизация, няма да се налага прехвърляне на промишлеността на военни релси".

"Но, разбира се, това няма да се случи. Бойното поле не е изолирано, украинската армия маневрира с резерви, украинската армия не контраатакува, но ако контраатакува, това са някои райони, а нашите винаги напредват - необходимо е да се измъкнем и да бягаме към вражеските позиции", обясни терористът.

Освен това той признава, че Русия няма да успее да излезе от задънената улица, ако не обяви нова мобилизация.

"Вярвам, че няма да успеем да победим Украйна без нова мобилизация. Ако не успеем да я победим, фронтовата линия ще остане с локални операции, или нашите могат да започнат голямо настъпление, в чийто успех се съмнявам, и ще е по-добре да не предприемаме тази стъпка, защото може да се окаже още по-лошо", констатира Гиркин.

Игор Гиркин-Стрелков не говори за пръв път за нова мобилизация. Последното му видео е от вчера, в което той обяснява, че втората вълна на мобилизация трябва да се организира спешно. По думите му, за да бъде победена Украйна, трябва да бъдат призовани още половин милион войници.

"По друг начин няма да стане. Втората и третата вълна на мобилизация са неизбежни. Въпросът е обаче с командния състав - офицерите, сержантите и логистиката, но трябва да се действа бързо", откровеничи Стрелков.

И предупреждава, че ако Русия загуби войната, ВСУ ще влезе в Беларус. "Тогава Лукашенко, който не иска да праща войски в Украйна, само може да се надява на това да го изправят пред трибунала в Хага. На него няма да му простят и няма да стигне до Хага", коментира още терористът.

Междувременно Генералният щаб на украинските въоръжени сили съобщи, че от 5 февруари окупаторите са съсредоточили настъплението си в районите на Бахмут, Лиманск, Новопавливско и Авдийевско. Украинските войници са отблъснали руските атаки в близост до девет населени места, съобщава УНИАН.

Според медията руснаците са претърпели сериозни загуби в Донецка и Луганска област. Посочва се още, че руската армия е загубила общо около 131 290 души в Украйна от началото на пълномащабната руска инвазия - 24 февруари 2022 г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22548

13

dolivo

06.02 2023 в 19:07

Глей ся, по-обикновените лапат от телевизията каквото налее. Критичното мислене дори да го има развито, му трябва информация, я някоя дисидентска книга, я лично да засегне драма че да си рече "еба си не може да е така както ми казват", я човек да срещнат в затвора да им каже нещата как стоят най-вече, и с много време в килията да обмислят.

-529

12

6екеr4о

06.02 2023 в 15:11

Убеден съм, че рашняците ще бъдат здраво тричани, дори и след разпада на педеРацията, денацификация и демилитаризация наистина. Т. нар колективен Запад е инвестирал прекалено много в бензиностанцията, за да остави някой пореден малоумник да опитва да съсипва световната икономика.
Но вижте какво стана в бивша Югославия след войните - съсипаха се семейства, разпаднаха се бракове, отвориха се страшни рани и разломи, сега сърбите са много набожни, ходил съм в Белград и Фрушка гОра, виждал съм го с очите си...
Наистина няма да сме живи, та да видиме нормализирани отношенията на неонацистката Империя, в скоро време бивша, с останалите ѝ съседи...

12407

11

Bad Horse

06.02 2023 в 11:06

А, определено няма да го доживея. Но трябва да се почне от някъде.

-529

10

6екеr4о

06.02 2023 в 10:44

Уважаеми господине с никнейм на кон, очевидно е, че педеРацията ще се разпадне, но според мен ще трябва смяна на поколенията, може би не една за да им дойде акъла у степните кратуни. Тия, сегашните, са тотално индоктринирани с идиотии.
Вчера гледах клип, украински, в който една майка на убит войник от Бурятия първоначално се тюхкаше: откъде се взе тоя фашизъм в Украйна, а после се самоуспокояваше, че синчето е загинало за Родината!
К`ъв фашизъм, к`ви пет лева, каква Родина!?
Украинският коментар беше кратък, просто посочиха обстоятелството, че между Бурятия и Украйна разстоянието по права линия е 7 хиляди километра...

12407

9

Bad Horse

06.02 2023 в 10:25

Русия/СССР, Германския райх и Япония са били военизирани държави в основата си. Армията там е била най-важното нещо, основата на обществото. Войнствен дух се е възпитавал от най-ранна възраст в децата. "Руснакът се ражда войник", пруска дисциплина, бушидо и т.н. Накратко, това са били учениците-побойници в училището на народите. И трябваше да бъдат победени безусловно и очевидно, смачкани в пепел и руини, за да се научат да живеят мирно с останалите. Това се случи с Райха и Япония през 1945, но за съжаление не и с Русия. Само безусловно поражение от Украйна, може да доведе до промяна в Кремъл. Защото ще разтърси руснаците и ще ги накара да се замислят, че украинския път на развитие е може би по-добрия?

2805

6

Едър Вредител

05.02 2023 в 23:51

С 3 думи кой ми сра в гащите

1236

5

БотоксПутю

05.02 2023 в 22:08

Този едва ли говори от собствено име. Загрява публиката за нова екскалация.

22548

4

dolivo

05.02 2023 в 19:37

Нещо Украйна в Беларус го интересува живо.