Quantcast

Стрелба в Копенхаген на дебат с френския посланик

Offnews Последна промяна на 14 февруари 2015 в 19:22 6721 4

Датската полиция заяви, че трима полицаи са и ранени, след стрелба по време на дебат на тема "богохулството" в Копенхаген, в който е участвал и френския посланик в Дания Франсоа Зимерай, предаде BBC.

Над 40 изстрела са произведени извън сградата на събитието в датската столица, защото стрелците не са успели да влязат вътре. Двамата стрелци все още са на свобода.

По информация на АФП при престрелката е загинал един човек. 

Противоречивият карикатурист Ларс Вилкс, който неведнъж е рисувал карикатури на пророка Мохамед, също е присъствал на дискусията.

Малко след стрелбата, в профила на френския посланик в социалната мрежа Туитър се появи съобщение, че е невредим.

Полицията в Копенхаген потвърди, че заподозрените са носили черни дрехи и са говорели на датски език,пише вестник The Telegraph.
Дебатът в културния център в датската столица бе проведен под засилена охрана, тъй като на него присъстваше френският посланик в Дания Франсоа Зимерай, който вероятно е бил една от целите на нападателите.

Районът около мястото на стрелбата, за което се предполага, че е кафене, е отцепен.

Ларс Вилкс предизвика много противоречия през 2007 година, когато нарисува пророка Мохамед, облечен като куче.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15.02 2015 в 10:58

АБе тоз фалшиф професор Балкански пак не си е пил xапчетата. На всяко гърне мерудия,баx гу в куxата руска лейка. Ама инак сигурно добре зарубля, освен ако не е някой безплатен русофиломазоxист. Вярно, има доста такива . РУСОФИЛОМАЗОXИЗМът е особен вид социалсексуална девиация, само България се среща15.02 2015 в 08:46

Можеш да псуваш един Немец цяла нощ и той само да ти се смее. Но кажи му свиня и виж, какво става. При арабите, обидата е "Куче"

Да обиждаш хора на религия, етнос и цвят на кожата, говори само едно, че си зле възпитан и некултурен.

Мазен, от теб по голяма мангуста няма. Помияр...

14.02 2015 в 23:28

Професоре ти си пълен идиот заминавай да си харчиш рублите.

14.02 2015 в 19:40

Това са отровните плодове на ЛИБЕРАСТИЯТА, ТОЛЕРАСТИЯТА и МУЛТИКУЛТУРАСТИЯТА, "интегирането" и "включването" на мангустите...