Стотици хиляди на протест в Етиопия срещу масовите убийства на християни

OFFNews 23 април 2015 в 08:48 5386 3

Стотици хиляди жители на Етиопия излязоха на протест в столицата Адис Абеба срещу масовите убийства на християни, след като над 20 чуждестранни работници - повечето християни от Етиопия - бяха убити в Либия от либийския клон на "Ислямска държава".

В неделя бе публикувано видео, показващо обезглавяването и застрелването на жертвите.

Министър-председателят на Етиопия предупреди за опасностите от нелегалната имиграция и определи убийствата като "сатанински".

"Ислямска държава" и други джихадисти действат в много градове на Либия, която е разкъсвана от граждански конфликт от миналата година, но е нестабилна от дълго време, от свалянето на лидера Муамар Кадафи през 2011 г.

"Тази седмица беше извършен жесток акт срещу наши съграждани в Либия, който не само показва какво е тероризмът, но също показва сатанинските цели на извършителите", заяви премиерът на Етиопия Хайлемариам Десалегн на площада по време на протеста. Той призова за единство в борбата срещу нарастващия екстремизъм в Етиопия.

В края на протеста се е наложило полицията да използва сълзотворен газ срещу демонстранти, които започнали да хвърлят камъни по служителите на реда.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!