Стачка на лондонското метро скова града (видео и снимки)

ОFFNews 09 юли 2015 в 13:57 5157 5

Снимка RICK COLLS/REX

Автобусите са претоварени заради стачката.

Служителите на метрото в Лондон започнаха стачка, която ще продължи през целия ден, сковавайки транспорта на мегаполиса, съобщават британските медии.

Шофьорите на метровлаковете и останалите служители към метрото поискаха по-голямо заплащане и промяна на графика за работа. Синдикатите обвиниха ръководството на фирмата, че не приема насериозно преговорите.

Спирка на автобусите. Снимка: Warren Allott/The Telegraph
Спирка на влаковете. Снимка: PA

"Преговорите с ръководството на синдиката се бавят вече над 5 месеца, през които имаше много малко конструктивен диалог от тяхна страна", написа в свое становище директорът на метрото Майк Браун.

Кметът на Лондон Борис Джонсън заяви, че стачката е политически мотивирана и представителите на синдикатите трябва да обяснят защо отказват да дадат нови предложения на членовете си, като нарече действията им позорни.

Според статистиката метрото в Лондон превозва до 4 милиона души на ден (данните са на брой пътувания, а не на брой пътуващи хора), като в пиковите си часове оперира с над 535 влака.

Снимка: Warren Allott/The Telegraph
Спирка на влаковете. Снимка: London News Pictures

Спирките на останалите видове градски транспорт са претоварени, като много хора препоръчват днес да се кара колело или да се върви пеша, тъй като трафикът с коли също е изключително натоварен.

Граждани пък обвиниха таксиметровата фирма "Убер", че днес е вдигнала цените си с 280%, тъй като услугите им се търсят изключително много заради стачката. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews