Стачка може да затрудни доставките от Великобритания

OFFNews 13 декември 2016 в 10:00 2614 2

Работещите в пощенските станции на Великобритания започват 5-дневна стачка в понеделник. Протестните действия са в резултат на продължаващите спорово относно работните места, пенсионирането и затварянето на пощенски станции, съобщи синдикатът им, цитиран от Би Би Си.

Стачката ще започне на 19 декември и ще включи Бъдни вечер.

В нея ще се включат хиляди работници от Crown Post Offices (най-големите клонове, които обикновено са разположени на централните улици).

От ръководството на британската пощенска служба заявиха, че въпреки стачката, работата ще продължава "както обикновено" и че най-малко 97% от 11 600-те клонове не се включват в протеста.

През април 2016 г. пощенската служба обяви план за преобразуването на 61 клона в магазини от веригата WH Smith през следващата година. Планът е 10-годишен и цели намаляване на разходите и "гарантиране на бъдещето на мрежата".

От ръководството на службата изразиха "изключително голямото си разочарование" от действията на синдиката.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13056

2

Какавидков

13.12 2016 в 11:56

Прав сте професоре.
Да се стачкува против "гарантиране на бъдещето на мрежата" е правилно, защото така или иначе бъдещето е на комунизъма а не на мрежата.
бту ето как гинат трудещите под капиталистическия батуш.
В най-голямото разпределително депо на Амазон в ЮК, опаковащите пратки живеят на палатки покрай депото. За това пък Амазон почна да доставя в същия ден на поръчката.
 
X

Да помогнем на украинските деца!