Шефът на руската гвардия отказа на Навални да се 'дуелират' чрез дебат

OFFNews 19 октомври 2018 в 16:12 5267 0

Шефът на руската гвардия Виктор Золотов отхвърли предложението на опозиционера Алексей Навални дуелът им да бъде под формата на дебат на живо по телевизията. 

Золотов предизвика на дуел Навални през септември, като публикува видео със заплахи и обиди по адрес на опозиционера на официалния сайт на гвардията. Видеото на Золотов беше в отговор на видео на Навални от края на август, в което той казва на войниците в гвардията, че командирите им "буквално вземат хляба от устата им за печалба", тъй като според него гвардията купува лоша храна на суперзанижени цени.

По времето, когато се появи видеото на Золотов, Навални беше в ареста заради нарушение на закона за митингите. Опозиционерът беше освободен на 14 октомври и вчера прие призива на Золотов за дуел. 

"Вида на дуела и оръжието избира този, когото предизвикват на дуел. Аз приемам вашата покана и, както се полага, избирам мястото и оръжието. Нашият дуел ще се състои във вид на дебат на живо по Първи канал. Или втори канал. Или всеки друг федерален канал. А ако те откажат по някаква причина, в YouTube", каза Навални.

Виктор Золотов обаче отхвърли предложението му, като посочи, че го е предизвикал "на друго". 

"Аз го поканих на друго. Затова с него не се разбираме", коментира Золотов пред журналисти, цитиран от руската служба на Би Би Си.

Той посочи, че не е гледал видеото на Навални, но обеща да му отговори официално. 

Шефът на гвардията допълни, че е поканил Навални да участват заедно в "спортно съревнование". 

"Обвиняват ме, че съм го поканил, за да го пребия, след като ме е уличил в корупция. След решението на съда ще видим дали е прав, или не. Веднага след това ще се върнем към този въпрос", подчерта Золотов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови