Състезание спасило живота на пътник от падналия самолет

Вероника Шербанова 03 април 2012 в 14:19 1591 0

Един от пътуващите за Сургут в последния момент се отказва от полета. Снимка: БГНЕС
Един от пътуващите за Сургут в последния момент се отказва от полета. Снимка: БГНЕС

Един човек се е отказал в последния момент да се качи на борда на падналия самолет, изпълняващ полет от Тюмен за Сургут. Причината била състезание, заради което Дмитрий Григориев отложил командировката си с един ден. По всяка вероятност това е спасило живота му, съобщава  tvc.ru.

Григориев имал билет, но така и не отишъл на летището в понеделник сутринта. Прибрал се от състезанието твърде късно в неделя и решил да отложи командировката си с един ден.

Самолетът АТР-72 се разби минути, след като излетя. Три минути след началото на полета диспечерите губят връзка с пилота. Самолетът пада на 4 кимолетра от летището в 7:40 часа местно време. От 43-та пътници и екипаж загиват 31 души, 12 са ранени.

Всички тела вече са разпознати. Първоначално беше съобщено за 32-ма загинали. По-късно стана ясно, че един от ранените не е могъл да назове фамилията си заради силния шок. По данни на Риа Новости това е 58-годишната Людмила Волкова.

Причините за катастрофата все още се изясняват. Според властите най-вероятните причини са две – техническа неизправност или човешка грешка.

Открити са "черните кутии" на самолета. Те са в достатъчно добро състояние и вече са изпратени в Москва за анализ.

Полицията е иззела документи на фирмата-собственик на самолета UTair, след като стана ясно, че това е шеста катастрофа на техни летателни апарати за последните пет години.

4, 5 и 6 април са обявени за дни на траур в Тюменска област.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови