САЩ забранява луксозни стоки за КНДР, Ким Чен Ун прави исторически конгрес

OFFNews 19 февруари 2016 в 11:25 5308 6

Снимка Архив

Американският президент Барак Обама подписа законопроект, който позволява да се засилят санкциите срещу Северна Корея, наложени заради ядрената и ракетната програма на Пхенян.

Съединените щати ще разследват американски и чуждестранни компании, заподозрени в съдействане на правителството в Пхенян за пране на пари, производство на фалшиви стоки и трафик на наркотици. Забранява се доставката на луксозни стоки за Северна Корея, съобщи БНТ. Предвиждат се и санкции срещу онези, които допринесат за нарушенията на правата на човека в страната.

В същото време Трудовата партия на Корея се готви за конгреса си през май, който ще е исторически и "ще позволи да се ускори победата на идеите на процъфтяващата социалистическа държава под ръководството на Ким Чен Ун", съобщи държавната агенция на КНДР, цитирана от ТАСС. 

Решението за  провеждане на конгрес, който ще е първият от 36 години, взе Политбюро на ТПК през октомври миналата година. В новогодишното си обръщение Ким Чен Ун призова да се разгърне всенародна подготовка за конгреса в цялата страна. 



Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови