Quantcast

В САЩ събират флашки, за да борят Ким Чен Ун

OFFNews Последна промяна на 11 февруари 2016 в 07:22 4250 6

Ким Чен Ун
Униформен севернокорейки докладват на Ким Чен Ун за подготвяната идеологическа диверсия

Активисти в САЩ са започнали кампания за събиране на флашки, които ще бъдат използвани за борба с пропагандата на режима в Северна Корея.
Базираната в Ню Йорк "Фондация за Човешките Права", ръководена в момента от Гари Каспаров и неправителствената организация Forum 280 са започнали кампанията "Флашки за Свобода", съобщава списание Wired.

Кампанията ще събира флашки, като ще разчита предимно на дарения.

След като бъдат събрани, флашките ще бъдат изпратени в Южна Корея, където ще бъдат поети от базирания в Сеул "Стратегически Център за Северна Корея".

Там устройствата ще бъдат "напълнени" със западни филми, сериали и музика - предимно южнокорейски поп, а след това посредством контрабандисти флашките ще бъдат внесени и разпространени из населението на Северна Корея.

Според активистите от "Флашки за Свобода" годишно в тоталитарната страна се внасят 10 000 флашки, "напълнени до горе" с продуктите на западната медия.

Информацията бариера на Северна Корея е изключително здрава, а жителите на страната нямат почти никакъв достъп до източници различни от официалните в страната.

Поради откъснатостта на КНДР от глобалната мрежа, флашките са идеалният начин за пренос на чужди филми и музика в страната, а благодарение на тях жителите й лесно биха разобличили лъжите на пропагандата на режима.

Населението на КНДР не притежава масово компютри, но проучвания са установили, че повечето от жители на страната имат таблет или смартфон, затова за в бъдеще е доста вероятно флашките да бъдат изместени от още по-компактните microSD карти с памет.

Организациите свързани с трафика на флашки към КНДР, разкриват, че използват големи суми за подкупи на граничари по китайската граница на Северна Корея - основния маршрут за контрабанда в страната.

Освен това са извършени сериозни психологически проучвания, кои филми и шоу програми биха били най-ефективни за "отварянето" на севернокорейците и едновременно с това биха им се харесали най-много.

"Стратегически Център за Северна Корея" е избрал като най-подходящи американските сериали - "Приятели" и "Отчаяни съпруги".

Освен чрез контрабанда, различни групи "внасят" флашки в Северна Корея и чрез балони и дори дрони.

Преди време The Daily Telegraph разкри, че малкото потребители на интернет в КНДР са били заинтересовани от свалянето на "Top Gear", както и на американски и японски порно филми.

Филмите за възрастни са строго забранени в Северна Корея, а за разпространението им се изпраща в "превъзпитателен център", като ако то се извършва от висшестоящи длъжностни лица са възможни и смъртни присъди.

Кампанията "Флашки за Свобода" от своя страна си е поставила за своя цел да вкарва по 2000 флашки в Северна Корея месечно.

Виж още за:
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29.02 2016 в 14:42

ама че смрад, ака мисе

11.02 2016 в 20:03

Трябва да разберат, че този не се сваля с флашки, а с шашки.

11.02 2016 в 10:16

@outlander Не ядат, прав си.
Важното е маймуната да яде.
Заработи ли си жалките центове ?
Айде ходи да си ебаеш майката сега.
Имаш центове да й платиш.

11.02 2016 в 09:30

А после ти крадеш бананите и си ги завираш в трътката, щото не съм чул севернокорейците да ядат банани.

11.02 2016 в 09:30

А после ти крадеш бананите и си ги завираш в трътката, щото не съм чул севернокорейците да ядат банани.

11.02 2016 в 08:47

В отговор на краварите корейците започват да събират банани за маймунина обонго.