САЩ със 100 млн. долара медицинска помощ за Италия. Кардинал от Ватикана е с коронавирус

OFFNews 31 март 2020 в 07:44 2879 1

Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че е обещал на италианския премиер Джузепе Конте медицинска помощ на стойност 100 милиона долара за борба срещу коронавируса, съобщиха световните агенции.

В страната има около 9 000 заразени, което е по-малко от съседна Швейцария. Според канцлера в средата на април може да се стигне до недостиг на болнични легла.

В Австрия разпоредиха в супермаркетите да се влиза само с маски. Властите посочиха, че скоростта на разпространение на коронавируса все още е прекалено висока и трябва да се вземат допълнително мерки. Супермаркетите ще са длъжни да осигуряват маските, за да не се принуждава населението да търси предпазни средства.

Италия, на която се пада една трета от смъртните случаи в света, удължава националната карантина поне до 12 април, когато е католическият Великден.

Решението за удължаването на карантината в Италия е по препоръка на научните съветници на правителството, съобщи министъра на здравеопазването Роберто Сперанца.

Междувременно беше регистриран първи случай на заразяване с коронавируса на кардинал от Ватикана. Той обаче не е имал лични контакти с папа Франциск в скоро време.

Във Франция броят на жертвите на Ковид-19 нарасна с 16 процента за денонощие (418 души) и надхвърли 3 хиляди. Премиерът Едуар Филип предупреди, че най-трудните седмици в борбата със заразата тепърва предстоят.

Лекари от болници в Париж заявиха, че вече са на ръба на възможностите си. Генералният директор по въпросите на здравеопазването - Джером Саломон отправи призив към французите да си останат вкъщи:

„Всички сме заедно с борбата с епидемията от Covid-19. Потвърдените случаи на коронавируса са 44 550. Инструкциите са много ясни – останете си вкъщи, за да бъдат избегнати повече смъртни случаи, както и по-тежки случаи. За да спасите животи, стойте си вкъщи“.

Като мярка срещу разпространението на Covid-19 испанските власти забраниха провеждането на погребални церемонии и ограничиха до трима броя на хората, които може да присъстват на погребение.

В световен мащаб броят на заразените с коронавируса е над 785 хиляди, а починалите - близо 38 хиляди.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3111

1

Journey

31.03 2020 в 10:27

Е, разбира се, това не е нищо в сравнение с огромната помощ от Путин...от 5 военни камиона и 20 военни, които изпрати в помощ на Италия :)