Съдят младеж за заплахи срещу Обама в Twitter

Вероника Шербанова 07 септември 2012 в 09:29 1612 0

Донте Джамал Симс, Снимка: CNN
Донте Джамал Симс, Снимка: CNN

Пет години затвор и глоба в размер на 250 000 долара грозят мъж, заплашил да убие американския президент Барак Обама в свой пост в Twitter, съобщава CNN.

21-годишният Донте Джамар Симс от Северна Каролина написал в понеделник пет поста, съдържащи явни заплахи срещу Обама, който пристигна в Шарлът, щата Северна Каролина, два дни по-късно за конгреса на Демократическата партия.

В сряда Симс е бил задържан от спецслужбите. По време на разпита той разказал, че пушил марихуана преди написването на постовете, но въпреки това осъзнавал своите действия. Причината за отправените заплахи била силната ненавист на 21-годишния мъж към американския президент.

По-късно Симс се разкаял и написал писмено извинение за действията си, съобщават разследващите.

В дома на младия мъж не са намерени оръжия.

Делото срещу Донте Джамал Симс ще се гледа следващата седмица. Ако бъде доказана вината му, той може да получи 5 години лишаване от свобода и глоба от 250 000 долара.

В края на август американски студент беше осъден на три години пробация и четири месеца домашен арест, защото публикувал във Facebook заплахи срещу Барак Обама.

21-годишният Йоакин Серапио ще трябва да положи още 250 часа общественополезен труд, като задачата му ще бъде да съветва студенти и други млади хора.

Серапио беше задължен да публикува и пост, в който да обясни,че подобни съобщения могат да имат тежки последствия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!