Руснаците превзеха още две населени места и свиват обръча около Северодонецк

OFFNews 23 юни 2022 в 08:35 7424 7

Северодонецк
Руските окупатори са завзели още две селища в Луганска област. Това са Лоскутивка и Рай-Александровка, които се намират близо до Лисичанск и Северодонецк.

Руските окупатори са завзели още две селища в Луганска област. Това са Лоскутивка и Рай-Александровка, които се намират близо до Лисичанск и Северодонецк. Освен това руснаците не се отказват от плановете си да поемат контрола над магистралата Лисичанск-Бахмут.

Това се посочва в нов бюлетин на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна.

В посока Донецк врагът съсредоточава основните си усилия върху установяването на пълен контрол над Северодонецк. Освен това окупаторът продължава да извършва офанзива, за да обкръжи украинските военни край Лисичанск.

"По посока на Северодонецк врагът завзе населените места Лоскутовка и Рай-Александровка. Провеждат щурмови действия, за да установи контрол над село Сиротине. Рашистите извършват подготовка за пресичане на река Северски Донец", съобщава Генералният щаб.

По посока на Бахмут се извършва настъпление по направленията Золоте и Вълчеяровка. Руснаците искат да завземат доминиращите височини в района на Берестово, за да установят контрол над магистралата Бахмут-Лисичанск.

"За да подсили групировката в посоченото направление, врагът премести до една батальонна тактическа група от Централния военен окръг до селището Новотошковское", добавиха от Генералния щаб.

Противникът не е активен в направленията Краматорск, Авдеевка, Курахово, Новопавловск и Запорожие. Въпреки това продължава обстрелът на района, за да бъдат ограничи действията на украинските военни.

По-рано анализаторите от Института за изследване на войната влошиха прогнозата си за превземането на Лисичанск. Според тях градът може да бъде в руски ръце през следващите няколко дни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

706

7

order

23.06 2022 в 13:00

Скоро ще има масова евакуация посока Сибир при азовци да строят комунизЪма!!!

2550

5

alfakentavur

23.06 2022 в 10:51

"Спецоперацията". Абе като ви пускат от Кремъл рашистки опорки, поне ги адаптирайте малко, путлерски тролчета родоотстъпнически.

2550

3

alfakentavur

23.06 2022 в 10:11

Мирише че "втората армия в света" за 4 месеца не може да превземе Донбас с помощта даже на местните сепаратисти.

Карикатурата където Хитлер гали по главичката малкия Путлер трябва да се преправи. В новия вариант Хитлер може да гледа нокътя на малкото си пръстче с рисунка на Путлер.
И както върви - в следващите варианти Хитлер ще трябва да гледа Путлер с микроскоп.
 
X

Подкастът на OFFNews