Руските ученици ще се ограмотяват за дроновете в часове по трудово

OFFNews 02 февруари 2024 в 15:20 1013 4

дрон обучение

Снимка Интернет

В руските училища се въвежда отделен модул, посветен на дроновите технологии и тяхното приложение за военни и промишлени цели, като въпросните знания ще се придобиват в часовете по трудово обучение, съобщи зам.-министърът на образованието Татяна Василиева, цитирана от Ройтерс и БТА.

"Ще се отделя голямо внимание върху технологиите за безпилотни летателни апарати. Управлението на дронове се превърна от хоби в търсен промишлен отрасъл", каза зам.-министърът пред депутатите в руската Държавна дума.

Василиева посочи, че умението за управление на дронове е "свързано с подготовка за военна служба и защита на родината, както и с технологиите в селското стопанство, транспорта, доставките и логистиката".

Освен това ще бъдат подсилени и модулите по инженерно чертане и графическа грамотност.

По-рано президентът Владимир Путин подписа изменение на Закона за образованието в Руската федерация, което предвижда часовете по трудово обучение да станат задължителни от първи септември тази година, отбелязва ТАСС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

400

4

демотиватор

02.02 2024 в 16:41

... дронове- дронове, а убавото руско бойно корабче "Ивановец", както знаем и скърбим, си потъна кротко вчера...
Потопиха го лошавите украинци! Със се екипажа... още си скубя косите...ах...
(ジ) ✊

2099

3

Mateevk

02.02 2024 в 16:16

Ами за какво друго може да се говори в Русия сега? Че нали един термин да сбъркаш и можеше да се озовеш за дълго отвъд полярния кръг. Може би да се обсъждат предизвестените вече резултати от президентските избори? А може би да се говори за шансовете на Русия да се класира за някое голямо спортно събитие, ама нали пък ги санционираха, те никъде не участват? Че то не почти не остават теми за разговор, освен обсъждане на шансовете близките ти да получат обезщетения, безплатен парцел и Лада, ако те убият на фронта. В това вече има интрига и неизвестности.

2550

2

alfakentavur

02.02 2024 в 15:42

"Руските ученици ще се ограмотяват за иранските дронове в часове по трудово"

1005

1

eagle60

02.02 2024 в 15:25

Така е в империята на злото - само за война се говори.

 
X

Мистерии в Хераклея Синтика